Ειδήσεις

Ελλάδα

Στον ανακριτή 13 Γερμανοί για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Αντιμέτωποι με τα αδικήματα της δωροδοκίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρίσκονται 13 Γερμανοί, στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG.  Έχουν ήδη έχουν κληθεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που διενεργεί την έρευνα για τα εξοπλιστικά να απολογηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να στείλει και νέες κλήσεις για να απολογηθούν ακόμη δέκα στελέχη των δύο εταιρειών. Καλούνται να απολογηθούν για το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD. 

Η εμπλοκή των κατηγορουμένων προκύπτει τόσο από τη γερμανική δικογραφία, όσο και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα. Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται ότι μέρος της μίζας επιστρέφει σε Γερμανούς, πρακτική που χαρακτηρίζεται ως «μίζα από τη μίζα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ανακριτής, φαίνεται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια ευρώ για μίζες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών η συνολική μίζα ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε το ελληνικό δημόσιο και ζητά από τις γερμανικές εταιρείες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ,  ενώ επιφυλάσσεται για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση των δύο οπλικών συστημάτων έχουν ήδη απολογηθεί 35 Έλληνες κατηγορούμενοι. Το σκέλος αυτής της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα καταθέσει την πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: avgi.gr
 

Ελλάδα

Ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας στον 22χρονο της Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη

Την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος, απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 22χρονου επιδειξιομανή που συνελήφθη μετά από καταγγελία 25χρονης, ότι το βράδυ της Τετάρτης την ακολούθησε από την στάση του Τραμ και για 300 μέτρα, ώσπου να μπει στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός, που φέρεται να έχει ανάλογες καταγγελίες σε βάρος του, συνελήφθη καθώς αναγνωρίστηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπήρχε στην είσοδο της πολυκατοικίας της καταγγέλλουσας, ενώ οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν δακτυλικά του αποτυπώματα στην πόρτα της πολυκατοικίας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπου παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος δικαιούται να λάβει ολιγοήμερη προθεσμία για την δίκη του.

ειδησεις σημερα 

Στον εισαγγελέα ο 22χρονος "σάτυρος" της Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη: Πέμπτη γυναίκα αναγνώρισε και κατήγγειλε τον 22χρονο επιδειξία

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: H συγκλονιστική μαρτυρία του αδελφού του επιχειρηματία