Ειδήσεις

Ελλάδα

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες στα επεισόδια της Πάτρας

Στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, θα οδηγηθούν αύριο και μεθαύριο οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.Οι έξι συλληφθέντες πέντε άνδρες ηλικίας 56, 43, 33, 22 και 22 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 27 χρόνων, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι τέσσερις από τους συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, θα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή, ενώ οι δύο άλλοι, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, θα οδηγηθούν την Τρίτη στον ανακριτή. Και οι έξι συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια Πατρών.

Στο μεταξύ, όση ώρα οι συλληφθέντες βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα, περίπου 100 άτομα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Όσον αφορά τους τρεις συλληφθέντες ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, για τα επεισόδια στο Αγρίνιο, μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και στην συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Την ίδια ώρα, έξω από τα δικαστήρια του Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες. Όταν τα τρία άτομα αφέθησαν ελεύθερα, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς απρόοπτα.

Ελλάδα

Υπεγράφη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.

Η συμφωνία είναι διετής και ισχύει έως 31/12/2022.

Προβλέπει τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα και επιλύει θεσμικά ζητήματα λειτουργικού ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία.

Η ΠΟΞ χαιρετίζει τη συμφωνία καθώς αποδεικνύει πως ο διάλογος μπορεί να δίνει αμοιβαία θετικές λύσεις, ακόμη και μέσα σε μια συγκυρία μεγάλων απωλειών για τα ελληνικά ξενοδοχεία και με σοβαρές αβεβαιότητες για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό το 2021.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε σχετικά:

«Η συμφωνία αποτυπώνει την κοινή θέληση να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, από κοινού με τους εργαζόμενους στον κλάδο δίνουμε το παράδειγμα της ευθύνης, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες των 48 χρόνων που τιμάμε αδιαλείπτως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στις δύσκολες στιγμές πρέπει όλοι να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάνοντας το καθήκον μας. Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι κάναμε το καθήκον μας. Έχουμε τη βεβαιότητα πως και η Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει το δικό της καθήκον, στηρίζοντας, όπως οφείλει, την απασχόληση».

Σημείωσε δε, ότι «σε αυτή την κατεύθυνση, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να φτάσουμε στην “επόμενη μέρα” της τουριστικής κανονικότητας έχει καθοριστική σημασία», ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό». Και πρόσθεσε:

«Οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε περήφανοι καθώς συνεχίζουμε μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στην 70χρονη διαδρομή της ελληνικής ξενοδοχίας, να προσφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία. Συνεχίζουμε να επιλέγουμε σταθερά το δρόμο της συνεργασίας και της εργασιακής ειρήνης, ώστε ο τουρισμός, μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ξαναγίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών της».

Ειδήσεις σήμερα

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ε.Ε - κορωνοϊός: Απειλεί με «μπλόκο» στις εξαγωγές εμβολίων μετά τις καθυστερήσεις

Συνάντηση Δένδια με την ΥΠΕΞ του Βελγίου στις Βρυξέλλες – Τι συζήτησαν