Ειδήσεις

Ελλάδα

Στον αέρα οι πίνακες των αναπληρωτών

Η μεγάλη μοριοδότηση που περίμεναν πολλοί αναπληρωτές για να επιλέξουν δυσπρόσιτα σχολεία δεν φαίνεται να είναι και τόσο γενναία αφού δε συνοδεύεται και από το άνοιγμα των πινάκων. Η πολιτική ηγεσία υποστηρίζει ότι εξετάζει το θέμα χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών τείνει να γίνει ένα διαχρονικό θέμα καθώς από το 2012 οπότε και συμπληρώθηκε η διετία για τη διενέργεια ΑΣΕΠ έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες περί ανοίγματος του πίνακα των αναπληρωτών αλλά και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για ρύθμιση του θέματος.

Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις περί ανοίγματος των πινάκων αυτοί συνεχίζουν να μην τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες, ενώ για να αλλάξει το τωρινό καθεστώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Πιθανόν να υπάρχουν νομικά κωλύματα στο άνοιγμα των πινάκων που αναιρούν τις κατά καιρούς δηλώσεις των πολιτικών για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

Πάντως μέσα από το σχέδιο νόμου και τα όσα προβλέπει για τους αναπληρωτές διαπιστώνει κανείς ότι ακόμα και αν κάποτε ανοίξουν οι πίνακες των αναπληρωτών δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για αλλαγή στο νόμο 3848 ο οποίος θα εφαρμοστεί όταν διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ. 

Υπήρχαν σκέψεις για ενδεχόμενη εφαρμογή του χωρίς την πραγματοποίηση ΑΣΕΠ γεγονός που εγκαταλείφθηκε γιατί δεν θα δινόταν η ευκαιρία σε χιλιάδες νέους αποφοίτους να διεκδικήσουν μια θέση αναπληρωτή αφού θα τους έλειπαν τα μόρια του διαγωνισμού., αναφέρει το newsbomb. 

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί με πολύ καλή σειρά στον πίνακα αναπληρωτών που έχουν φθάσει ή πλησιάζουν τους 60 μήνες οπότε γι΄ αυτούς τα διπλά μόρια δεν αποτελούν και τόσο ισχυρό θέλγητρο για να αποδεχθούν μια θέση αναπληρωτών σε απομακρυσμένα σχολεία.

Ελλάδα

Ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου - Έλεγχοι και στην Κρήτη

ελαιόλαδο

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι αρμόδιοι εποπτευόμενοι φορείς συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την αγορά με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και την προστασία της ταυτότητας εμβληματικών για τη χώρα μας προϊόντων.

Μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας «Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.», σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.», με την επισήμανση "Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata", από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» - «HELLENIC CROPS Α.Ε.».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

  • Την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» -«HELLENIC CROPS Α.Ε.», σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.»
  • Την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κάλεσε την επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση "Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata".

  • Στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά από το ΥΠΑΤ και τους εποπτευόμενους φορείς επιβλήθηκαν, επίσης, σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 €, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εισαγγελέα εταιρεία που "βάφτιζε" τόνους βουλγαρικού τυριού σε ...ελληνική φέτα

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ιδρύονται έξι νέα ΔΙΕΚ με επτά νέες ειδικότητες

Δράσεις για την περαιτέρω ανάδειξη της Ποιότητας του Κρητικού Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου

ESPA BANNER