Ειδήσεις

Ελλάδα

Στις 20 Μαίου η συνέχιση της δίκης για τη σύζυγο και τον αδελφό του Γ. Γιακουμάτου

   

Ξεκίνησε αλλά διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη ενώπιον του Β' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών των συγγενών του πρώην υπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος».

Στο εδώλιο κάθονται η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου, ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας, Αναστασία Βαρδουλάκη.

Η υπόθεση απασχόλησε τις αρχές στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 όταν στην Οικονομική Αστυνομία έφθασε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.

Από τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας. Κατά την έρευνα εξετάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν στο επίμαχο σημείωμα κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013. Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτές τις καταθέσεις εμφανίζονται ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997 ευρώ.

Η διαδικασία σήμερα ωστόσο δεν προχώρησε λόγω απουσίας του πορίσματος φορολογικού ελέγχου στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος», στοιχείο που κρίθηκε απαραίτητο για την πρόοδο της δικής.

Η δίκη διεκόπη παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση. Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε «παράνομο και πρωτάκουστο» το γεγονός πως δεν υπάρχει στην δικογραφία πόρισμα.

«Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ελλάδα

Ληστές σκότωσαν 90χρονο μέσα στο σπίτι του

περιπολικο

Δεμένο στα χέρια με tire-up και με το σπίτι να δείχνει έντονα την εικόνα έρευνας εντόπισαν οι αστυνομικοί δολοφονημένο έναν 90χρονο στα Πατήσια.

Ο ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, φορούσε τις πιτζάμες του, ενώ όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ολόκληρο το σπίτι είχε εικόνα έρευνας σαν κάτι να έψαχνε να βρει κάποιος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία από ληστές και μάλιστα δεν αποκλείουν ο ηλικιωμένος να άνοιξε μόνος του την πόρτα στους δολοφόνους του, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή, για να απαντηθεί και το ερώτημα με ποιο τρόπο οι ληστές σκότωσαν τον ηλικιωμένο, καθώς στο πτώμα δεν βρέθηκαν εμφανή ίχνη.

 

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

Τουρκία: Πανικός για ένα σακί πατάτες (βίντεο)