Ειδήσεις

Ελλάδα

Στη δικαιοσύνη εναντίον του ΕΟΠΥΥ οι κλινικάρχες

Για «εμπαιγμό» από πλευράς ΕΟΠΥΥ και δυσκολία οικονομικού προγραμματισμού που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε «λουκέτο» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος ζητεί με εισαγγελική παραγγελία να ενημερωθεί για τον προϋπολογισμό του Οργανισμού προκειμένου να οργανώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

Όπως καταγγέλλει ο ΣΕΚ «με την επιβολή του "clawback" στις πληρωμές οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας, την οποία και αμφισβητούσε ως προς τη νομική της βάση, εισάγεται αναδρομικά η επιβολή "πλαφόν" στις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες από τις ιδιωτικές κλινικές προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

«Στις 11/03/2014, έπειτα από συνάντηση των εκπροσώπων μας με τις ομάδες εργασίας του ΕΟΠΥΥ και υπό την παρουσία του αντιπροέδρου του Οργανισμού, κ. Γαρύφαλλου, ενημερωθήκαμε ότι για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πληρωθούμε το ακριβές ποσό των υπηρεσιών που παρείχαν και θα παράσχουν οι εταιρείες μας για υπηρεσίες υγείας αλλά αυτό θα καθοριστεί σε συνάρτηση και κατ' αναλογία με τα ακριβή ποσά του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ καθώς και με τις συνολικές υποβολές απαιτήσεων όλων των Ιδιωτικών Κλινικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το βασικό θέμα που προκύπτει είναι, σύμφωνα με το ΣΕΚ ότι παρά την υποχρέωσή του ο ΕΟΠΥΥ δεν δημοσιεύει τον προϋπολογισμό του με αποτέλεσμα «οι Ιδιωτικές Κλινικές καλούμαστε να ικανοποιούμε πλήρως όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος, στο προσωπικό μας, σε προμηθευτές και σε λειτουργικές ανάγκες, ενώ το μόνο που καταφέρνει η διοίκηση του Οργανισμού είναι να μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμορφώσουμε τον οικονομικό προγραμματισμό μας. Μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή, βάζοντας λουκέτο στις εταιρείες μας και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους μας».

Για το λόγο αυτό ο ΣΕΚ προσέφυγε στη δικαιοσύνη «ζητώντας και λαμβάνοντας εισαγγελική παραγγελία προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να μας χορηγήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού του, με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά ο ΕΟΠΥΥ θα συμμορφωθεί με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του τουλάχιστον στα αυτονόητα

Ελλάδα

Lockdown: Χειροπέδες και “βαριές καμπάνες” στους απείθαρχους

έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) διενήργησαν την Παρασκευή, συνολικά 50.203 ελέγχους και κατέγραψαν 1.439 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 456.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις (3) επιχειρήσεις.  

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (49.647).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και επιβλήθηκαν συνολικά, διοικητικά πρόστιμα 13.100€ στο κέντρο της Αθήνας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παράνομα τυχερά παίγνια, το οποίο λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η ΕΛ.ΑΣ., στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου επέβαλλε συνολικά τρεις (3) κυρώσεις αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε καφέ για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Στο Δήμο Αθηναίων (ΚΤΕΛ) επιβλήθηκαν πέντε (5) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ (5x300€) για μη χρήση μάσκας σε φυσικά πρόσωπα, ενώ επίσης, για την ίδια παράβαση επιβλήθηκαν σε λαϊκή αγορά στο Δήμο Πειραιώς δύο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ (2x300€).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη - κορωνοϊός: Το πάρτι γενεθλίων του βγήκε... ξινό!