Ειδήσεις

Ελλάδα

Σε "κόκκινο" συναγερμό η αντιτρομοκρατική μετά από νέες απειλές για χτύπημα

Σε κόκκινο συναγερμό για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα συνεχίζει να βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, λόγω της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia και υπογράφεται μεταξύ άλλων από τους ληστές του Βελβεντού εντείνει τις ανησυχίες για σχεδιαζόμενο χτύπημα, καθώς οι συντάκτες του εύχονται «καλή τύχη σε όλους εκείνους που ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους». 

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». 

Ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» εκτιμάται πως συγκαταλέγονται στο δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού, ο οποίος παραμένει άφαντος προκαλώντας πονοκέφαλο στην αστυνομία.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών