Ειδήσεις

Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνει ο Λοβέρδος το σχέδιό του για την παιδεία

Νέες ευεργετικές διατάξεις για τις οικογένειες που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος την Τετάρτη, οπότε και θα κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις του για την Παιδεία.

Ο θεσμός των μετεγγραφών, όπως είναι γνωστό, είχε αλλάξει πρόσφατα από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, η οποία κατάργησε τις ειδικές κατηγορίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφήνοντας παράλληλα ελεύθερες τις μετεγγραφές για όσους ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Αναμένονταν ωστόσο κάποιες ακόμη διευκρινιστικές αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου.

Στόχος των νέων διατάξεων που μελετώνται από το υπουργείο είναι με το νέο σύστημα μετεγγραφών να εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, αλλά και να ολοκληρώνεται η διαδικασία της μετεγγραφής γρήγορα και χωρίς αναβολές. Ως σήμερα οι μετεγγραφές καθυστερούσαν πολύ στα πανεπιστήμια υποδοχής λόγω του μεγάλου αριθμού των πρωτοετών φοιτητών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι δικαιούχοι να χάνουν έως και εξάμηνο.

«Θα είναι τέτοια τα κριτήρια, που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη» είπε την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας. «Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα, δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά χρειάζεται απλή συναίνεση των πανεπιστημίων. Αφού δεν χρειάζονται χρήματα, είναι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να στηρίξουν την οικογένεια. Παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμό, χωρίς να δίνεις χρήματα που δεν έχεις. Την Τετάρτη θα γίνει η ανακοίνωση αυτού του μέτρου. Είναι μέτρο διευκόλυνσης που δεν προϋποθέτει χρήματα και δαπάνες του κράτους και ψεύτικες υποσχέσεις» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρέδωσε καφέδες και έκλεψε μπουκαλάκι με εμβόλια

pfizer εμβόλιο

Ένας 46χρονος συνελήφθη, καθώς όπως καταγγέλλεται από γιατρούς, έκλεψε ένα μπουκαλάκι με εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 46χρονος είναι υπάλληλος ντελίβερι σε κατάστημα με καφέ και χθες είχε πάει παραγγελία στο εμβολιαστικό κέντρο στην Αγία Παρασκευή.

Παρέδωσε στους γιατρούς ό,τι είχαν παραγγείλει και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εμβολιαστικό κέντρο άρχισε να συζητάει μαζί τους για τα εμβόλια και την εμβολιαστική διαδικασία.

Μόλις, όμως, έφυγε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έλειπε ένα ήδη ανοιγμένο μπουκαλάκι, το οποίο περιείχε πέντε δόσεις του εμβολίου και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αγίας Παρασκευής πήραν αμέσως καταθέσεις από τους γιατρούς, οι οποίοι περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια το περιστατικό που είχε προηγηθεί με τον 46χρονο.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άνδρας συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ενώ οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί για ακόμη μια φορά τονίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνος του το εμβόλιο ενώ οι δόσεις είναι υπερπολύτιμες και δεν μπορεί να χάνεται ούτε μια.

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: 86 πρόστιμα για μάσκες και sms

Κορωνοϊός: Υπέκυψε 35χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού

Θεσσαλονίκη: Μήνυσε διευθυντή σχολείου επειδή απαγόρευσε την είσοδο στο γιο της χωρίς self test