Ειδήσεις

Ελλάδα

Πρώην βουλευτής μέλος της σπείρας με τις πλαστές διαθήκες

Εύπορους μακαρίτες χωρίς άμεσους κληρονόμους αναζητούσε σπείρα, η οποία έφτιαχνε πλαστές διαθήκες και φρόντιζε να προσποριστεί την κληρονομία τους που ήταν στα αζήτητα. Επτά άτομα συνελήφθησαν και τρία αναζητούνται, μεταξύ των οποίων και 80χρονος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε νομό της Πελοποννήσου, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη σπείρα που πλαστογραφούσε τις διαθήκες προκειμένου να ιδιοποιηθεί ακίνητα μεγάλης αξίας.

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας την Τετάρτη (26/11) σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 34 έως 71 ετών ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις ημεδαποί, ηλικίας 53 και 60 ετών και ο πρώην βουλευτής.

Σε βάρος όλων είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα μετά από δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ΄εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο στόχαστρο εύποροι χωρίς σύζυγο ή παιδιά

Σύμφωνα με την έρευνα, η σπείρα συγκροτήθηκε πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Τα μέλη της αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία, όπου μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς. Στη συνέχεια και αφού αναγνωρίζονταν ως κύριες και γνήσιες οι διαθήκες, έκαναν αποδοχή κληρονομιάς και πουλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα ιδιοποιήθηκε 12 συνολικά ακίνητα στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, που ανήκαν σε δύο αδέρφια που είχαν πεθάνει αιφνιδίως το 2006 και το 2008 αντίστοιχα. Η συνολική αξία των προαναφερόμενων ακινήτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 1,3 εκατ. ευρώ ενώ οι δράστες ιδιοποιήθηκαν και τις τραπεζικές καταθέσεις τους, ύψους 480.000 ευρώ.

Ελλάδα

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των γύρω χωριών θα βρεθεί αύριο (28/9) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Γαλλία και τις ανακοινώσεις για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών και κορβετών, ο πρωθυπουργός - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ράδιο Κρήτη - θα βρεθεί στην Κρήτη για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Περιπολίες της αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Οι οδηγίες του ΟΑΣΠ προς τους κατοίκους

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER