Ειδήσεις

Ελλάδα

Πρόστιμα από το ΕΣΡ σε ΜΜΕ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο TRT νομού Λαρίσης, λόγω μετάδοσης ανακριβών γεγονότων, σχετικά με χορήγηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, μετά από καταγγελία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον Real fm για υποβάθμιση γλώσσας σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στις 13/2/14, ενώ πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Βήμα fm, για παράνομη χορηγία και συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στις 29/11/13.

Επιπρόσθετα, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Δίκτυο fm του νομού Σερρών για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και 3.000 ευρώ στο Ράδιο- Ε νομού Σερρών για υπέρβαση νομίμου ορίου δικτυώσεως.

Μετά την χθεσινή επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το θέμα της μη μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ από τη ΝΕΡΙΤ, με την οποία ζητά από την Ανεξάρτητη Αρχή να εξετάσει αν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η μεταχείριση που είχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, δήλωσε πως παρέπεμψε την επιστολή στην ΝΕΡΙΤ, ζητώντας εξηγήσεις.

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως, επιβλήθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νομού Δωδεκανήσου NRG Radio, Super Star, Σκαι Ρόδος, Radio Cosmos και Ράδιο Αγέρι.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

Πιο απλές οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων κτηνιατρικών δραστηριοτήτων

σκύλος-κτηνίατρος

Τέλος μπαίνει σε μία σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών μέσα από την απλοποίηση του πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων κτηνιατρικών δραστηριοτήτων.

Με σχέδιο νόμου, του οποίου η σύνταξη ολοκληρώθηκε, απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας μονάδων:  
 
·Κτηνιατρικών δραστηριοτήτων
·Υδατοκαλλιέργειας εντατικής και ημιεντατικής μορφής
·Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
 Επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας (εκτροφείων) ζώων συντροφιάς.
 
Το νομοσχέδιο, που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε διαβούλευση, έρχεται να βελτιώσει το ισχύον καθεστώς αδειοδότησης των συγκεκριμένων οικονομικών δραστηριοτήτων βάσει του νόμου 4442/2016 και στοχεύει τόσο στη διευκόλυνση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς όσο και στην αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου.