Ειδήσεις

Ελλάδα

Πλημμύρισε η παραλιακή οδός στη Σάμο

Μεγάλες καταστροφές προξένησε η σημερινή καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο. Στην παραλιακή λεωφόρο, λόγω των έργων και της υπερύψωσης του πεζοδρομίου, τα νερά που κατέβαιναν με ορμή από τους κάθετους δρόμους δεν μπόρεσαν να διοχετευθούν από τις σχάρες προς τη θάλασσα με συνέπεια να εισβάλουν σε καταστήματα της παραλίας και να πλημμυρίσουν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς, ενώ γέμισε με νερό το κανάλι μπροστά από τη δημόσια βιβλιοθήκη Σάμου. Αμέσως έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση των υδάτων, καθώς και συνεργεία του Δήμου. Οι επαγγελματίες της παραλίας είναι σε απόγνωση, μιας και ο καιρός παραμένει ο ίδιος και δεν ξέρουν τι θα συμβεί τη νύχτα αν υπάρξει ανάλογη νεροποντή.

Η μεγαλύτερη ζημιά, όμως, έγινε στο Άνω Βαθύ, όταν από την πίεση του νερού κατέρρευσε ο ένας τοίχος της περίφραξης του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, καταπλακώνοντας τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματισμοί ή θύματα, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν υπήρχε κυκλοφορία και οι μαθητές ήταν στις τάξεις τους.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, Αστυνομία, Πυροσβεστική, αλλά και ο δήμος με μηχάνημα για να μετακινήσει πάνω στην αυλή τα μπάζα από την περίφραξη που κατέρρευσε και να απομακρύνει τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τον δρόμο.

Φόβοι εκφράζονται από τεχνικούς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βαρούμα και για την άλλη πλευρά του τοίχου που παρουσιάζει ρωγμές, αλλά και σε ακόμη ένα σημείο της περίφραξης.

Η βροχή συνεχίζεται και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς