Ειδήσεις

Ελλάδα

Πιθανή παράταση για τα συστήματα εισροών - εκροών των πρατηρίων

Τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα εισροών - εκροών που θα ελέγχει το λαθρεμπόριο καυσίμων από τα πρατήρια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλους πέντε νομούς της χώρας, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο καθυστέρησης στη διασύνδεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα συστήματα εισροών - εκροών των πρατηρίων, όπως προκύπτει από σημερινή ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.Το κύριο θέμα της σημερινής ημερίδας ήταν οι καταληκτικές ημερομηνίες των συνδέσεων των συστημάτων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Ασμάτογλου υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι διαφαίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση για την εισαγωγή των στοιχείων των συστημάτων εισροών εκροών των πρατηρίων στην ΓΓΠΣ, όσο και για τις καταληκτικές ημερομηνίες εισαγωγής των τεχνικών χαρακτηριστικών των εγκαταστατών στο Μητρώου της ΓΓΠΣ και όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΓΓΠΣ Θ. Παγτζής, το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης, αναλόγως των συνθηκών, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση

Ελλάδα

Τουρισμός: Τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων στο σχέδιο για πιλοτικό άνοιγμα

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Η χώρα μας από την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει μερικώς την τουριστική της βιομηχανία, αίροντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καραντίνας για ταξιδιώτες από περισσότερα από 30 χώρες, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή διαθέτουν αρνητικά τεστ για Covid-19.

Από την επόμενη εβδομάδα, οι ταξιδιώτες από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα απαιτείται πλέον να αυτοαπομονωθούν, ανέφεραν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters.

Το νέο καθεστώς αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 19 Απριλίου, ενόψει του επίσημου τουριστικού ανοίγματος  χώρας από τα μέσα Μαΐου.

«Είναι τα μικρά βήματα προτού ανοίξει η χώρα όπως είχε προγραμματιστεί για τους τουρίστες στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού. «Εννέα αεροδρόμια θα ανοίξουν ταυτόχρονα με την άρση του περιορισμού», όπως είπε.

Επιβάτες από τα 27 κράτη της ΕΕ, καθώς και από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να πετούν σε αεροδρόμια σε δημοφιλείς προορισμούς χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους .

«Σύμφωνα με το σχέδιο, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν ξανά στην Κω, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά και το Ηράκλειο στην Κρήτη», είπε.

«Δεν περιμένουμε από τους τουρίστες να αρχίσουν να φτάνουν μαζικά, αλλά το σύστημα πρέπει να δοκιμαστεί. Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, με μία κίνηση, σε μια νύχτα», εξήγησε προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους

Τραγωδία στη Γαύδο: Νέα κατάθεση από τον 40χρονο φίλο της άτυχης Κορίνας