Ειδήσεις

Ελλάδα

"Πέρασαν" οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και κόκκινα δάνεια

Υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή η ρύθμιση που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. «Παρών» στην ψηφοφορία για την ρύθμιση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής."Παρών" ψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με εξαίρεση τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα.

Η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες ώρες μετά τη διευκρίνιση ότι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος εξαιρούνται από τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, με αρκετούς βουλευτές της συμπολίτευσης να εξαπολύουν επίθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας την Πέμπτη.Την ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας τα κόμματα της συμπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων. 

Εν τέλη, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 147 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έναντι 112 όχι βουλευτών της αντιπολίτευσης και δύο «παρών».  Το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία η συγκυβέρνηση συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τους 155, οφείλεται στα δύο «παρών» και στις απουσίες δύο υπουργών και τεσσάρων βουλευτών, που είναι ωστόσο δικαιολογημένες.
 
Η δεύτερη τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» ψηφίστηκε από 165 βουλευτές, 83 ψήφισαν κατά και 13 ψήφισαν «παρών». Υπέρ της τροπολογία τάχθηκε η ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».
 
Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν συνολικά 39 βουλευτές εκ των οποίων οι 15 ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο με επιστολές τους δήλωσαν πως αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν. 

Ελλάδα

Ελλάδα: Άνοιξαν τάφο και έκλεψαν από μέσα τον νεκρό!

μνήματα

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στα κοιμητήρια της Ελευθερούπολης. Σύμφωνα με το proininews.gr άγνωστοι έσκαψαν έναν τάφο και πήραν μέσα από το φέρετρο έναν άνδρα που ήταν θαμμένος. Ο άνδρας είχε πεθάνει πριν από εννέα μέρες και είχε ταφεί στην Ελευθερούπολη. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής για τα εννιάμερα οι συγγενείς του είδαν τα χώματα του τάφου ανακατεμμένα. Έτσι ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας και οι υπεύθυνοι του Δήμου όταν έσκαψαν τον τάφο διαπίστωσαν πως το φέρετρο που βρισκόταν μέσα στον τάφο είχε άχυρα.  Πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι άλλοι συγγενείς του θανόντος τον μετέφεραν αλλού με σκοπό να τον...ξαναθάψουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Συκοφαντίες τα περί μη εμβολιασμού των υγειονομικών

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο άνδρας που ακολούθησε την 25χρονη Δανάη μέχρι το σπίτι της