Ειδήσεις

Ελλάδα

Πέθανε ο ποιητής Θανάσης Βενέτης

Απεβίωσε ο ποιητής Θανάσης Βενέτης σε ηλικία 78 ετών και η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη στο Α' Νεκροταφείο..

Ο Θανάσης Βενέτης είχε γεννηθεί το 1936 στο Δομοκό της Φθιώτιδας αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Λαμία. Ήταν φοιτητής και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και του Παντείου Πανεπιστημίου και ασχολήθηκε με την ποίηση και την λογοτεχνική κριτική. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

Τα ποιήματα του είχαν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Η Λέξη», «Νέα Εστία», «Γράμματα και Τέχνες», «Ελίτροχος», «Εμβόλιμο», «Νέα Πορεία», «Πόρφυρας» και άλλα. Πολλά από τα ποιήματα του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά.

Το 1984, ο Θανάσης Βενέτης είχε τιμηθεί με το πρώτο βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών για την ποιητική συλλογή «Αραχναία Νήματα». Επίσης, κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές του: «Στην ενέδρα του θαύματος», «Τα προσφιλή» και «Αναψηλάφηση μέλλοντος» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Στα 858 τα θετικά self-test από τα άνω των 255.000 που δηλώθηκαν

self test

Λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ύστερα από ένα εξάμηνο lockdown, στα 858 υπολογίζονται τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί μαθητές με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε, πριν από ένα 24ωρο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης:

Από την Πέμπτη η προμήθεια των νέων self tests για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι