Ειδήσεις

Ελλάδα

Πάτρα: Παρίσταναν ότι μοίραζαν φυλλάδια και έκλεβαν!

mpalothia.jpg

Ως μέλη συλλόγου που διένεμε έντυπο υλικό κατά των ναρκωτικών, εμφανίζονταν δύο άνδρες ηλικίας 23 και 30 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές στην Πάτρα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στην Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την Αστυνομία, έμπαιναν αρχικά σε σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, με το πρόσχημα της διανομής εντύπων κατά των ναρκωτικών.

Στην συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των εργαζομένων, έκλεβαν από ανασφάλιστα γραφεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τσάντες με χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος και ο 30χρονος εντοπίστηκαν στην Ναύπακτο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή έχοντας μαζί τους συσκευές κινητών τηλεφώνων και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 
την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στην συνέχεια, οι δύο άνδρες προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, 
όπου έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε, ότι μέσα σε δύο ημέρες, δηλαδή στις 23 και 24 Μαρτίου, είχαν κάνει 10 κλοπές σε Πάτρα, Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα

Κόσμος

Αυστρία: Η Ελλάδα σηκώνει το κύριο βάρος της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης

Μετανάστες

"Η Ελλάδα σηκώνει το κύριο βάρος όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και έχει την πλήρη υποστήριξή μας", τόνισε η Αυστριακή υπουργός 'Αμυνας Κλαούντια Τάνερ, σε δηλώσεις της μετά τις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη.

"Η σχέση ανάμεσα στην Αυστρία και στην Ελλάδα, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, είναι πολύ καλή και φιλική και ενδυναμώθηκε με τις σημερινές συνομιλίες και την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας που ήταν πάντα πολύ καλή", παρατήρησε η Αυστριακή υπουργός.

Ταυτόχρονα, η ίδια επισήμανε ότι η έντονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες καταδείχθηκε τώρα και στο γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έκανε την εισαγωγή στις δικές του δηλώσεις, στην γερμανική γλώσσα.

"Το μέλλον απαιτεί από εμάς να αντιδρούμε ακόμη γρηγορότερα σε όλα τα θέματα, και δεν μιλάμε μόνον για τις φυσικές καταστροφές, αλλά γενικά για όλους τους τομείς, και είναι σημαντικό ότι αυτές οι διμερείς συνομιλίες που είχαμε, αποδίδουν καρπούς και προς τούτο ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Έλληνα ομόλογό μου", ανέφερε.

Όπως σημείωσε η Κλαούντια Τάνερ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Παναγιωτόπουλο την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη, με σημαντικό κεντρικό θέμα των συνομιλιών να είναι το μεταναστευτικό, για την αντιμετώπιση του οποίου από αυστριακής πλευράς ο Έλληνας ομόλογός της θα σχημάτιζε μία εικόνα κατά την επίσκεψή τους το απόγευμα στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ.

Η ίδια θεωρεί, όπως πρόσθεσε, ότι η κατάσταση επιβάλλει να υπάρχουν συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.

ESPA BANNER