Ειδήσεις

Ελλάδα

Ο Λιάπης καίει τα ανασφάλιστα οχήματα

Μετά την ανεκδιήγητη περίπτωση του πρώην Υπουργού, οι κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων εντείνονται .

Από τον Ιανουάριο του 2014 –όπως συζητείται- οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων θα λαμβάνουν ειδοποίηση από την  εφορία να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί συν το τσουχτερό πρόστιμο που θα το συνοδεύει.

Μέχρι σήμερα, υπήρχαν ποινές που  τελικά λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος δεν εφαρμόζονταν στην πράξη και τελικά οι παραβάτες δεν καλούνταν να πάνε ταμείο, ακόμη και αν σε πολλές περιπτώσεις συλλαμβάνονταν από την τροχαία!

Από τον Ιανουάριο ωστόσο, θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές, καθώς σε κεντρική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μια σειρά λίστες, όπως η λίστα του ΥΠΟΙΚ με τους αριθμούς κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, η βάση δεδομένων του Επικουρικού Ταμείου -μεταξύ αυτών και ανασφάλιστα οχήματα που ενεπλάκησαν σε τροχαίο-, του υπουργείου Συγκοινωνιών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και με πολλές προεκτάσεις. Πέρα από τις απώλειες εσόδων για τις ασφαλιστικές, οι ζημιές που προκαλούν τα συγκεκριμένα οχήματα επιβαρύνουν το ήδη καταχρεωμένο Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ πολλοί οδηγοί κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη την περιουσία τους σε περίπτωση που προκαλέσουν  ατύχημα.

Το τραγελαφικό και Ελληνικό  είναι ότι οι συζητήσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων είχαν ξεκινήσει από την εποχή που  ο Μ. Λιάπης ήταν υπουργός Συγκοινωνιών

Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Πως σχολιάζει η ΟΕΦΕ τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

πανελληνιες ηρακλειο

Δεύτερη μέρα εξετάσεων στις Πανελλήνιες 2021 σήμερα για χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ, με τα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

«Βατά» και «διατυπωμένα με σαφήνεια» χαρακτήρισε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ενώ για τα Μαθηματικά κάνει λόγο για «Βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα Μαθηματικά».

Αρχαία Ελληνικά

«Τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και χαρακτηρίζονται βατά. Στο διδαγμένο κείμενο οι μαθητές καλούνται να επεξεργαστούν την 6η Διδακτική ενότητα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερωτήσεις κατανόησης προϋποθέτουν καλή γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου και ουσιαστική προσέγγιση του κειμένου. Οι λεξιλογικές ασκήσεις και η άσκηση της εισαγωγής δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ η παρατήρηση που αφορά το παράλληλο κείμενο και τη σύγκρισή του με το κείμενο αναφοράς προϋποθέτει αφαιρετική και κριτική ικανότητα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προσκόμματα. Το αδίδακτο κείμενο του Ξενοφώντα είναι αρκετά προσεγγίσιμο νοηματικά, με εύληπτη παρατήρηση κατανόησης. Οι ασκήσεις Γραμματικής και Συντακτικού μπορούν να απαντηθούν από καλά προετοιμασμένους μαθητές», ανέφερε ο ΟΕΦΕ.

Μαθηματικά

«Τα θέματα στα Μαθηματικά προσανατολισμού κρίνονται βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Εξετάζουν σχεδόν το σύνολο της ύλης και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο. Απαιτείται μεγάλη ευχέρεια στις πράξεις η οποία αποκτάται σ’ όλη τη σχολική διαδρομή. Τα ερωτήματα Δ3 και Δ4 θα κρίνουν το ποιοι θα αριστεύσουν. Τα θέματα δίνουν τη δυνατότητα να αποτιμηθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών με δίκαιο τρόπο», σχολιάζει ο ΟΕΦΕ.

Βιολογία

«Οι καλά προετοιμασμένοι θα αντεπεξέλθουν» στη Βιολογία

«Θέμα Α και Θέμα Β→ Αναμενόμενα θέματα, μειωμένης δυσκολίας.

Θέμα Γ→ Μέτριας δυσκολίας αλλά οι μαθητές πρέπει να προσέξουν τις λεπτομέρειες.

Θέμα Δ→ Αναμενόμενο, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες παγίδες.

Γενικότερα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα αντεπεξέλθουν».

ειδησεις σημερα

Ιερέας «πολιορκούσε» 14χρονη: Της ζητούσε να εγκαταλείψει την οικογένεια της

Δίκη Γιακουμάκη: Διακόπηκε για τις 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων

Γλυκά Νερά: Τι συμβαίνει με την έρευνα για την δολοφονία της Καρολάιν – Τα 20 κρίσιμα ερωτήματα