Ειδήσεις

Ελλάδα

Ολγα Κεφαλογιάννη: Θα υποδεχθούμε τους Γερμανούς τουρίστες με χαμόγελο

«Με φιλικό χαμόγελο και φιλοξενία» θα υποδεχθεί και φέτος η Ελλάδα τους Γερμανούς που θα την επιλέξουν για τις διακοπές τους, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό RTL, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Βερολίνο για την διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ.

Στο ρεπορτάζ του σταθμού γίνεται λόγος για αξιοσημείωτο «comeback» της Ελλάδας, η οποία, όπως επισημαίνεται, αναδεικνύεται και πάλι σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς.

Αισιοδοξία για τις κρατήσεις για την Ελλάδα εκφράζει και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας TUI Μάριο Κόπερς.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)