Ειδήσεις

Ελλάδα

Οι τσιπούρες τους οδήγησαν.... στο δικαστήριο!

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν πρωτόδικα τέσσερις άνδρες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, που είχαν συλληφθεί πριν λίγες ημέρες να κλέβουν τσιπούρες από ιχθυομονάδα, στη Βόρεια Εύβοια.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν σκοπό την κλοπή, αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, από την περιοχή Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδας, οι οποίοι πιάστηκαν στα πράσα από την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν σε ΙΧ που ρυμουλκούσε τρέιλερ με λέμβο χωρίς στοιχεία και πιστοποιητικά, μέσα στην οποία βρέθηκαν τσιπούρες συνολικού βάρους 207 κιλών σύμφωνα με το eviazoom.blogspot

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που κάνει την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα, το τρέιλερ με τη λέμβο, μια εξωλέμβια μηχανή καθώς και τα ψάρια.

 

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια