Ειδήσεις

Ελλάδα

Ξεκινά η ηλεκτρονική καταγραφή αγροτικών αυτοκινήτων και τρακτέρ

Ξεκινά και επίσημα, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ,η καταγραφή των γεωργικών ελκυστήρων και των αγροτικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπέγραψε τη σύμβαση και την απόφαση επιχορήγησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση του σχετικού έργου ύψους 120.000 ευρώ.

Το σύστημα θα αποτελείται από μια διαδικτυακή εφαρμογή βάσης δεδομένων, η οποία θα συνδεθεί με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ,που τηρείται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη βάση δεδομένων θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στους γεωργικούς ελκυστήρες και τα αγροτικά αυτοκίνητα και θα διασυνδέονται με τα στοιχεία της γεωργικής εκμετάλλευσης που τηρούνται στο μητρώο.

Το σύστημα αυτό θα αποτελέσει εργαλείο για την αξιολόγηση του υφιστάμενου τρόπου προσδιορισμού της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου ελέγχου για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Η ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων αυτών θα αποτελέσει εργαλείο για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου και την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση βεβαιώσεων.

Όλα τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα από τους πολίτες και διαθέσιμα για περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση από το κοινό και τους λοιπούς φορείς.

O κ Τσαυτάρης με αφορμή την ηλεκτρονικής καταγραφή δήλωσε πως το  Υπουργείο αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, υλοποιεί δράσεις, με στόχο τη ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες, παραγωγούς, επιχειρηματίες, καταναλωτές στη μορφή του one-stop-shop.

Η ηλεκτρονική καταγραφή των μηχανημάτων, η Ανάπτυξη Ενιαίας Διαδικτυακής Πύλης Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΥπΑΑΤ καθώς και Ασφάλειας και Ολοκλήρωσης Συστημάτων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αγροτικών Ιδιοκτησιών για τις περιοχές εντός Εποικιστικού Αρχείου, η ψηφιακή καταγραφή όλων τα μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων που έχει ολοκληρώσει το Υπουργείο ως φορέας υλοποίησης, από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχων (ΟΣΔΕ), θα συνδυάζονται και με τον ψηφιακό χάρτη, δηλαδή με τις γεωχωρικές πληροφορίες του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων ,πράγμα που θα καταστήσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπουργείου  ακόμη πιο χρήσιμα.

 

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 3.279 νέα κρούσματα - 38 θάνατοι - 351 διασωληνωμένοι

κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.279 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To  για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.08 (95% ΔΕ: 1.02 - 1.14)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.259 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 213 (ημερήσια μεταβολή +10.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας - κορωνοϊός: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Κορωνοϊός: Κόλλησε ένα ολόκληρο χωριό, μετά από γάμο

Λεβέντης - κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ για 25 ημέρες

ESPA BANNER