Ειδήσεις

Ελλάδα

Με το... σταγονόμετρο, πλέον, η είσοδος μεταναστών από τον 'Εβρο

Κατά 96% μειώθηκε η είσοδος παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στο προγεφύρωμα του Κάραγατς και την εφαρμογή του σχεδίου ΑΣΠΙΔΑ από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Το 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 1.109 παράνομοι μετανάστες σε σχέση με τους 30.433 που είχαν συλληφθεί το 2012 στην ίδια περιοχή.

Η μεταβολή αυτή αποτελεί ουσιαστικά μείωση των παράνομων μεταναστών στην χώρα μας κατα 96% δικαιώνοντας αυτούς που είχαν υποστηρίξει την κατασκευή του φράχτη σε ένα σημείο που αποτελεί το μόνο μεγάλο σε εύρος κοινό χερσαίο σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία.

Επιπλέον σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το 2013 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα 43.002 αλλοδαποί, ενώ το 2012 είχαν συλληφθεί 76.878, ποσοστό μείωσης πάνω από 44%, ενώ το 2013 συνελήφθησαν 843 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και το 2012 είχαν συλληφθεί 726.

Ελλάδα

Δημητριάδος: "Η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα"

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Την άποψη ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως σε νωρίτερη ώρα, θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, εξέφρασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την λειτουργία των Ναών την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 "Από τις 6", ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Φοβούμαι ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Επειδή έχουμε την εμπειρία των τελευταίων ημερών, με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, φοβούμαι ότι, εάν φέρουμε νωρίτερα την τελετή της Ανάστασης θα προκληθεί μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων στις πλατείες μετά το πέρας της τελετής. Νομίζω ότι, εάν κρατήσουμε την παράδοση, η έξοδος των ανθρώπων θα είναι πολύ περιορισμένη χρονικά".

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο σοβαρό διάλογο που διεξάγεται αυτή την στιγμή, «που φανερώνει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία ώστε, χωρίς να παραβιαστεί η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ζήσει ο λαός μας την ευλογία και την χάρη των ιερών Ακολουθιών κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, θα δοθεί η ευκαιρία, συντεταγμένα, στους ανθρώπους να συμμετάσχουν, θα τελέσουμε πολλαπλές Ακολουθίες, θα αξιοποιήσουμε τους αίθριους χώρους και θα κάνουμε μια λιτή περιφορά του Επιταφίου πέριξ των Ναών.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του αριθμού των πιστών κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας ότι «στους μεγάλους Ναούς υπάρχει μεγάλη άνεση. Μη ξεχνούμε, επίσης, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εκκλησιαζομένων έχει εμβολιαστεί, γι’ αυτό οι όποιοι κίνδυνοι είναι κατά πολύ περιορισμένοι. Πρέπει να δώσουμε διέξοδο στις ψυχές των ανθρώπων. Όλοι το έχουμε ανάγκη, καθώς ασφυκτιούμε και χρειαζόμαστε την ψυχική ηρεμία και την γαλήνη, που προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κατατίθεται η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια