Ειδήσεις

Ελλάδα

Μάθε παιδί μου γράμματα

Οι περισσότεροι ενήλικες απέφευγαν το διάβασμα όταν βρίσκονταν στη σχολική ηλικία. Από τη στιγμή, όμως, που γίνονται γονείς λαχταρούν να διαβάσουν παρέα με το παιδί τους.Σχεδόν τα 2/3 των γονέων δήλωσαν ότι βοηθούν τα παιδιά τους με τις εργασίες του σχολείου, με τον έναν στους έξι να παραδέχεται ότι είναι εκείνος που κάνει όλη τη δουλειά, όπως αποκάλυψε νέα μελέτη.

Επιπλέον, ένας στους δέκα ανέφεραν ότι η συμβολή τους αυτή απέτρεψε τις πιθανές εντάσεις και την κακή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, στα πλαίσια ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ 2.000 γονέων με παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

Περίπου το 18% των ερωτηθέντων φοβάται ότι οι εκπαιδευτικοί θα τους κρίνουν αρνητικά για τη μέθοδο που ακολουθούν όσον αφορά τη μόρφωση των παιδιών τους, ενώ το 42% ομολογεί ότι ενθουσιάζεται όταν τα παιδιά τους λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία για μια εργασία στην εκπόνηση της οποίας έχουν βοηθήσει οι ίδιοι.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα στα 20 ζευγάρια διαφωνούν συχνά σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης μιας άσκησης, ποιος από τους δύο γονείς πρέπει να βοηθήσει το παιδί, ποιος δεν ασχολείται καθόλου ή παρεμβαίνει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό.

“Οι περισσότεροι γονείς χρειάζεται να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο τα παιδιά τους με το διάβασμα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο, δείχνουν ότι υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην απλή βοήθεια και την πλήρη ανάληψη των εργασιών για λογαριασμό των παιδιών. Είναι προτιμότερο να είστε δίπλα στα παιδιά σας σε περίπτωση που χρειαστούν οποιαδήποτε επισήμανση, παρά να κάνετε όλη τη δουλειά για εκείνα”, υποστηρίζει ένας από τους εκπροσώπους της δημοσκόπησης.

Τέλος, τα 3/4 των γονέων δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν καλές επιδόσεις στα μαθήματα που αγαπούσαν όταν ήταν ακόμα μαθητές, ενώ οι μισοί από αυτούς ανέφεραν ότι η προσοχή των παιδιών τους συχνά αποσπάται από την τηλεόραση την ώρα που υποτίθεται ότι πρέπει να διαβάσουν.

 

Πηγή:infokids.gr

 

Ελλάδα

Θλίψη: 1 με 4 Αυγούστου κάηκε άνω του 50% της έκτασης που καίγεται σε μια αντιπυρική περίοδο

φωτια πυρκαγια πυροσβεστικη πυροσβεστης

Θλίψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις προκαλεί η εκτίμηση καμένων -στις τελευταίες πυρκαγιές- εκτάσεων, από το Beyond EO Center του Αστεροσκοπίου Αθηνών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων για την εβδομάδα 1-4 Αυγούστου 2021 ξεπερνάει το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια αντιπυρική περίοδο. Ενδεικτικά, το 2020 η καμένη έκταση ήταν 10.376 εκτάρια και 9.405 εκτάρια το 2019.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Beyond EO Center, ο αρχικός υπολογισμός των καμένων εκτάσεων των πυρκαγιών στη Ρόδο (1/8/2021), Αττική (3/8/2021), Εύβοια (3/8/2021) και Ανατολική Μάνη (3/8/2021) ανέρχεται στα περίπου 6.000 εκτάρια (60.000 στρέμματα).

Λαμβάνοντάς ωστόσο υπόψη και τις μεγάλες πυρκαγιές την περίοδο Μαΐου - Ιουλίου 2021 (Αίγιο, 252,22 εκτάρια, Σάμος 406 εκτάρια, Στύρα Ευβοίας 395 εκτάρια, Κεφαλονιά 604 εκτάρια και Σχίνος Κορινθίας 5020 εκτάρια), η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου στα 124.000 στρέμματα.

«Πάμε ίσως σε εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ενώ ζήτησε ετοιμότητα για τα πλημμυρικά φαινόμενα, που θα ακολουθήσουν την καταστροφή των δασικών εκτάσεων.  

«Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο, γεγονότα που θα υποβοηθηθούν από τα μελτέμια που είναι προ των πυλών. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρόδος: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών μετά την πυρκαγιά

Φωτιά στην Εύβοια: Σπάνε πόρτες για να αναζητήσουν εγκλωβισμένους (βίντεο)

Λέκκας: Στους 600 βαθμούς η θερμοκρασία στην φωτιά στη Βαρυμπόμπη- βίντεο