Ειδήσεις

Ελλάδα

Κων/νος Κόλλιας ο νέος πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 

Την εκλογή του Κωνσταντίνου Κόλλια στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφάσισε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου και συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα.

Η σύνθεσή της έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Κωνσταντίνος  Κόλλιας

Α΄ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Ζώης Κoλιός

Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Αλαμάνος

Οικονομικός Επόπτης:  Κωνσταντίνος Μανούσος

Μέλη: Χρήστος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Πελοπίδας Καλλίρης, Ευφροσύνη Καραγιάννη, Γεώργιος Κυδωνάκης, Κωνσταντίνος Κωνής, Παναγιώτης Νταής, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, Σωτήρης Χρυσάφης.

Ο νέος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλείται, εν μέσω της κρίσης χρέους, που πλήττει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη χώρα μας, να διευρύνει το ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και να συμβάλει καθοριστικά στην εξεύρεση λύσεων - μέσω των προτάσεων και των μελετών του - για την ταχύτερη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έντονη αναπτυξιακή τροχιά, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας».

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας είναι 37 χρονών. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Εργάζεται ως Χρηματοοικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm και είναι αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ελλάδα

Πάτρα: 22χρονος ξύπνησε από κώμα μετά από δύο μήνες

Εντατική - Γυναίκα

Ένας 22χρονος, ξύπνησε από κώμα έπειτα από δύο μήνες στην Πάτρα. Ο Αλέξανδρος, στις 11 Αυγούστου είχε τραυματιστεί σοβαρά, πέφτοντας από καρότσα ενός οχήματος, στην περιοχή του Βαρθολομιού και είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Οι γιατροί στη νευροχειρουργική κλινική που ανέλαβαν την περίπτωσή του έβαλαν τον 22χρονο σε τεχνητό κώμα για να μπορέσουν τα βαριά τραύματά του. Τελικά μετά από 2 μήνες, κατάφερε να ξυπνήσει και όπως όλα δείχνουν θα μπορέσει να έχει φυσιολογική ζωή και θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθήνα: Μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Πέραμα: Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη

ESPA BANNER