Ειδήσεις

Ελλάδα

Κοινή "γραμμή" Υπουργού-φαρμακοποιών απέναντι στην τρόικα

Σε θετική κατεύθυνση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφεραν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας και τόνισαν ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι με τον κ. Γεωργιάδη αλλά με την τρόικα.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τους ανέπτυξε τις θέσεις τις οποίες παρουσίασε το υπουργείο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν» δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι φαρμακοποιοί, οι οποίο, για δεύτερη ημέρα σήμερα, κρατούν κλειστά τα φαρμακεία τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ρωτήθηκε τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στην αποψινή συνέλευση, απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση, καθώς, όπως ανέφερε, «εξηγήσαμε τις θέσεις του υπουργείου Υγείας, που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον- δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Σεισμός τώρα 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Τήλου

Σεισμογράφος

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά της Τήλου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών που κατέγραψε το σεισμό στις 15:38, είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 27 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Τήλου, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα γύρω νησιά.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες στην περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα που είχε ανησυχήσει τους κατοίκους.

Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 24ωρο είχαν προηγηθεί αρκετοί μικρότεροι σεισμοί που έφτασαν μέχρι και τα 3,2 Ρίχτερ. Να τονίσουμε, επίσης, ότι νωρίτερα είχε καταγραφεί σεισμός της τάξης των 3,4 Ρίχτερ στην Κάσο.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Οι σεισμοί "πλήγωσαν" και τα σχολικά κτίρια στο Αρκαλοχώρι

Η Κρήτη κινδυνεύει να γίνει έρημος - Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Ο δήμαρχος ζητεί αναστήλωση της ενετικής γέφυρας στο Δεμάτι