Ειδήσεις

Ελλάδα

"Καραμέλα" η αντιβίωση για τους Έλληνες

Πρώτοι σε κατανάλωση αντιβιοτικών και τελευταίοι σε εμβολιαστική κάλυψη είναι οι Έλληνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας στελέχη μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας Θανάσης Σκουτέλης, ​πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Δύο φορές μάλιστα η Ελλάδα γλίτωσε την ταξιδιωτική οδηγία λόγω των ανθεκτικών στελεχών μικροβίων, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Και μέσα σε αυτό πρέπει να προστεθεί και ο παγκόσμιος περιβαλλοντικός παράγοντας, καθώς αντιβιοτικά λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας.

Ενώ τα αντιβιοτικά τα παίρνουμε σαν καραμέλες, αντίθετα, μόλις το 35% του πληθυσμού της χώρας μας εμβολιάστηκε τον περασμένο χειμώνα με το αντιγριπικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα πέρυσι να έχουμε ως θλιβερό απολογισμό τον θάνατο 145 ανθρώπων λόγω γρίπης. 

Για τους παραπάνω λόγους αρμόδιοι φορείς το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων.

Ελλάδα

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Δευτέρα - Τετάρτη μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

self test covid

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Κορωνοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 68 θάνατοι - 737 διασωληνωμένοι