Ειδήσεις

Ελλάδα

Ιωάννινα: Αστυνομικοί εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών

elas.jpg

Για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών κατηγορούνται τρεις αστυνομικοί στα Ιωάννινα. Ο ένας για κατοχή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς και οι άλλοι δύο για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά συνελήφθη ο αστυνομικός που μετέφερε από την Αλβανία με το αυτοκίνητό του πολλά κιλά χασίς, τα οποία εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα συναδέλφων του σε μπλόκο στο δρόμο για τα Ιωάννινα. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί, φέρεται να μην πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο στον αστυνομικό σε συνοριακό σταθμό, κατά την είσοδό του από την Αλβανία.

Επίσης, κρατείται και μία γυναίκα η οποία επέβαινε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα. Με την υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ασχολείται το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Θεσσαλονίκης.

 
 

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)