Ειδήσεις

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη : εκδήλωση για να ... ξαναγίνουν γειτονιά

Με φαγητά, ποτά, μουσική και χαρούμενες φωνές πλημμύρισε χθες βράδι η οδός Αλεξάνδρου Σβώλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκε το “Δείπνο της Άνοιξης”, μια προσπάθεια κατοίκων της περιοχής ώστε να ξαναγίνουν γειτονιά.

Δεκάδες τραπεζοκαθίσματα στρώθηκαν στο πεζοδρόμιο που στολίστηκε από δεκάδες μπαλόνια, όπου κάτοικοι της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, περίοικοι και φίλοι, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν σ' ένα τοπικό γλέντι στο οποίο εστιατόρια της περιοχής πρόσφεραν εθελοντικά τις σπεσιαλιτέ τους, οι νοικοκυρές της Σβώλου, από την οδό Αγγελάκη μέχρι την πλατεία Ιπποδρομίου, κατέβασαν τις σπιτικές τους λιχουδιές, που νωρίτερα είχαν μαγειρεύσει, ενώ τα μπαρ και οι καφετερίες, συνεισφέραν με ποτά.

Ενθουσιασμένοι από την φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε σημείωσαν όσοι συμμετείχαν ενεργά στο “Δείπνο” αλλά και όσοι φιλοξενήθηκαν σ'αυτό.

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια