Ειδήσεις

Ελλάδα

Η Πάτρα γιοτάζει τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Πάτρα εορτάζει σήμερα τον πολιούχο της, 'Αγιο Ανδρέα. Το πρωί εψάλη στον νέο ιερό ναό πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου.

Ακολούθησε δοξολογία, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, 'Αγγελος Τσιγκρής. Μετά το τέλος της δοξολογίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αναφέρει το ΑΠΕ. 

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Πάτρας, παρέστησαν ακόμη αντιπροσωπεία του ιδρύματος «'Αγιος Ανδρέας» από τη Ρωσία, με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρο των σιδηροδρόμων της Ρωσίας, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας.

Ελλάδα

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test