Ειδήσεις

Ελλάδα

Ζορμπάς ο επιχειρηματίας

Το Zorba The Entrepreneur ξεκίνησε ως μια κοινότητα κοινωνικής δικτύωσης για να συμβάλει στην αναστροφή της αρνητικής εικόνας που αφορούν την Ελλάδα. Αρχικά η αποστολή ήταν να προωθήσει θετικές ειδήσεις και ιστορίες από νέους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους: Θετικά μηνύματα για δημιουργία, ιστορίες στην Ελλάδα που ένας Έλληνας ή ξένος δεν θα διαβάσει πολλές φορές σε mainstream μέσα ενημέρωσης.

H κοινότητα εξελίχθηκε και προσφέρει πλέον βάση για την παγκόσμια δικτύωση και τη γέννηση των συνεργασιών. Είναι μια διεθνής ομάδα δημιουργικών καλλιτεχνών και επιχειρηματιών με κοινό σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας γύρω από μία καλύτερη Ελλάδα.

Πίσω από το εγχείρημα είναι ο Στάθης Κάσσιος, ο οποίος μετά από σπουδές στη Σουηδία και εν μέσω κρίσης γύρισε πίσω στην Ελλάδα και ο Sheridan Tatsuno, ένα επιχειρηματίας της Silicon Valley, σεναριογράφος και φιλέλληνας. 

"Το Hellene.gr  είναι η επίσημη webplace του εγχειρήματος. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από ένα σενάριο σε συνεργασία με τον Sheridan Tatsunos που παράλληλα ελπίζουμε ότι θα γίνει μια ταινία. Το σενάριο  αφηγείται την φανταστική ιστορία ενός Έλληνες της διασποράς που έρχεται πίσω στην Ελλάδα για να ξεκινήσει μια επιχείρηση".

"Τρέχουμε μια παγκόσμια εκστρατεία crowdfunding για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του Hellene.gr. Θέλουμε να οικοδομήσουμε μία e-commerce πλατφόρμα που θα συνεχίσει να τρέχει αξιοποιώντας τα θετικά του Zorba The Entrepreneur (  η εξέλιξη του "Ζορμπάς ο Έλληνας"; ). "

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε μία ημέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός Εντατική ΜΕΘ

Αποκαρδιωτικές είναι οι προβλέψεις ειδικών, για 570 διασωληνωμένους την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία δεν πέφτει «καρφίτσα» και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους.

Οι αριθμοί δείχνουν τη θλιβερή αλήθεια:

Στις 5 Μαρτίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 138 ενώ μόλις μία ημέρα μετά, στις 6 Μαρτίου δηλαδή, οι εισαγωγές ήταν 276! Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.“Ασφυξία” παρατηρείται πλέον και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων ενώ στοιχεία δείχνουν, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται έκρηξη και των διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 570! 

“Με αυτό το ρυθμό θα έχουμε προβλήματα στα νοσοκομεία” είπε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής του Σωτηρία.

Όσο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα περισσότερα νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”.

Δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” ενώ το ίδιο ισχύει και για “Σισμανόγλειο” και Ασκληπιείο. Με μηδενική κλίνη στη ΜΕΘ είναι επίσης το “Αγία Όλγα” και το “Ελπίς”. Το νοσοκομείο “Σωτηρία” ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με 4 κενά κρεβάτια.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας δε λέει να πέσει κάτω από το 4, που για τους επιστήμονες είναι το όριο συναγερμού.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, με 24.498 τεστ που έγιναν, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,66.

Θυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είναι 1.142 εκ των οποίων τα 569 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών είναι 53 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 466.

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή

Κρήτη - Kορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Ανησυχούν για τα κρούσματα κορωνοϊού στα χωριά