Ειδήσεις

Ελλάδα

Ζάκυνθος : στον εισαγγελέα οι παράνομες άδειες αλλοδαπών

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στα γραφεία των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών απεστάλη η έκθεση των επιθεωρητών που αφορούσε τις καταγγελίες για παράνομες εκδοθείσες άδειες αλλοδαπών στον τέως Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει μεταξύ των άλλων την διάπραξη πλαστογραφίας σε μεγάλη έκταση και την απώλεια στοιχείων για εκατοντάδες φακέλους που ενώ βρέθηκαν εγγεγραμμένοι στα βιβλία πρωτοκόλλου, δεν έφτασαν ποτέ στην αρμόδια κρατική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης διοίκησης. Επίσης διαπιστώνει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο και τον δήμο από τη διαχείριση των παραβόλων των αιτήσεων των αλλοδαπών. Ακόμη διαπιστώνεται η απώλεια εκατοντάδων βεβαιώσεων για έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών δίχως να εξακριβώνεται που και υπό ποίες συνθήκες διατέθηκαν αυτές.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι από το 2007 έως το 2013 η Αποκεντρωμένη διοίκηση ζητούσε πληροφορίες και διευκρινίσεις από το τμήμα Αλλοδαπών, αρχικά του δήμου Αρκαδίων και μετέπειτα του δήμου Ζακύνθου, δίχως να λαμβάνει απάντηση με αποτέλεσμα ο προϊστάμενος του τμήματος να ζητήσει οδηγίες για το θέμα αυτό από τη Διεύθυνση μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη στην έκθεση αναφέρεται ότι υπήρξε πλημμελής παράδοση του αρχείου του τμήματος Αλλοδαπών του δήμου Αρκαδίων στον ενιαίο δήμο Ζακύνθου ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών το αρχείο βρέθηκε σε κακή κατάσταση επειδή είχε φθαρεί και όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές ήταν ελλιπέστατο.

Τέλος αναφέρεται ότι στον προϊστάμενο του τμήματος Αλλοδαπών του τέως δήμου Αρκαδίων ο τότε δήμαρχος Αρκαδίων και σημερινός δήμαρχος Ζακύνθου επέβαλλε αρχικά την ποινή της επίπληξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αύριο το πρωί θα παραδώσει το πόρισμα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά του δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη για το θέμα αυτό.

Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 ετών και άνω

Θεμιστοκλέους

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία», μιλώντας στο Mega τόνισε πως όσοι συμμετέχουν, σε αυτό - ο καθένας από την πλευρά του - αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και συμπλήρωσε ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 και άνω
 
Απαντώντας σε ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει  ο εμβολιασμός των 18 και άνω επεσήμανε πως εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλικιακή πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους ο εμβολιασμός τους θα γίνει μέσα στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο οι πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές να εμβολιαστούν και τρίτη απάντησε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων. 

Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρδαλιάς - Lockdown: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (Βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους