Ειδήσεις

Ελλάδα

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποφάσισε ο ΣΕΚ

Τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, αποφάσισαν επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 1-12-14 και μέχρις ότου εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση.

«Προχωρούμε στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλει: η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, η κατ' εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η συνεχιζόμενη κοροϊδία» αναφέρει ο ΣΕΚ στην ανακοίνωση του. Και προσθέτουν: «Μας χρωστούν:

- Πάνω από 100.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα των ετών 2006 -20011, με χρήματα που ήδη έχουν δανεισθεί και λάβει από το 2012.

- Πάνω από 30.000.000 ευρώ μη έχοντας εξοφλήσει και ούτε εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

- Πάνω από 100.000.000 Ευρώ οφειλόμενα για το 2013. ( έχουν πληρώσει προκαταβολές από ΙΑΝ - ΑΥ 2013)

- Πάνω από 80.000.000 Ευρώ για το 2014.»

«Tο αίτημά μας ήταν και παραμένει απλό: ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα τηρείται και θα μας αμείβει εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν συμπληρωματικά των δημόσιων νοσοκομείων, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας ανάγκες που το δημόσιο σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει», επισημαίνει ο ΣΕΚ μεταξύ άλλων

«Γι' αυτό, από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και μέχρι να εξοφληθούν πλήρως όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, προχωρούν σε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με εξαίρεση τις μονάδες τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01-12-2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)»

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Χότζογλου στο Ράδιο Κρήτη: Οι διανομείς "πληρώνουν" τα "απόνερα" του Νόμου Χατζηδάκη

ντελιβερι

4ωρη στάση εργασίας και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα οι διανομείς delivery και courier, διεκδικώντας την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση γνωστής πλατφόρμας παραγγελιών.

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζόμενων όσο και γενικότερα στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Επισιτισμού - Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η δυσχερής κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι χιλιάδες εργαζόμενοι διανομείς για την εν λόγω πλατφόρμα, η οποία δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, "είναι τα απόνερα του άρθρου 68 του νόμου Χατζηδάκη", την ίδια στιγμή που τέτοιου είδους εταιρείες είδαν τα κέρδη τους  να εκτοξεύονται την περίοδο της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να παρέχεται καμιά ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των εργαζόμενων ντελιβεράδων.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον κο Χότζογλου, είναι το γεγονός πως τα τελευταία 4 χρόνια, καταγράφεται ένας θάνατος διανομέα delivey κάθε μήνα!

Η συνολική εικόνα 'ομως, όπως επεσήμανε ο κος Χότζογλου, φαίνεται να διαμορφώνεται αρκετά δυσοίωνη και για τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, καθώς περίπου 280.000 από αυτούς δε μπορούν να λάβουν το εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 101 ένσημα που απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας και ταυτόχρονα μένουν εκτός από το εποχικό βοήθημα, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ.

Για να λάβει κάποιος το εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, χρειάζονται να έχει 75 ένσημα. 

Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το 2020 πολλοί πολλοί εποχικά εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

Μάλιστα, μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί και το γεγονός ότι δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα τα ένσημα του 2020 για τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να βγουν στη σύνταξη, εργαζόμενες γυναίκες να μην μπορούν ανα λάβουν το επίδομα λοχείας, οι καρκινοπαθείς εργαζόμενοι να αδυνατούν να ξεκινήσουν τις αναγκαίες ιατρικές νοσηλείες τους αλλά και άλλοι να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

e-ΕΦΚΑ: Πιο γρήγορα η χορήγηση επιδόματος μητρότητας και ασθένειας

Κορωνοϊός: Τέλος το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς που μηνύονται από αρνητές

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

 

ESPA BANNER