Ειδήσεις

Ελλάδα

Εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των απαγωγέων της 27χρονης

Σε έναν στενό κύκλο «συναδέλφων» της, κυρίως σε νυχτερινό κέντρο στη Δάφνη, και σε μια μπιραρία στην Αθήνα, αλλά και στους προσωπικούς φίλους της, εστιάζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για την πλήρη διαλεύκανση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας πριν από δύο εβδομάδες στην Κυψέλη. 

Η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρείας και αφού οι γονείς της κατέβαλαν λύτρα της τάξεως των 82.500 ευρώ, ενώ οι απαγωγείς απαιτούσαν αρχικά 10 εκατ. ευρώ.

Στο μικροσκόπιο

Βασικό κριτήριο των αστυνομικών ερευνών είναι ορισμένα σημεία της κατάθεσης της ομήρου που αριθμεί τουλάχιστον 20 σελίδες, στην οποία αναφέρει «σε ποιους και πότε από το προσωπικό και επαγγελματικό της περιβάλλον είχε εκμυστηρευθεί προσφάτως ότι είναι συγγενής επιχειρηματία που ήταν και χρηματοδότης επαρχιακής ΠΑΕ». 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα άτομα αυτά και εξετάζουν αναλυτικά τις κινήσεις τους, τις τηλεφωνικές κλήσεις τους και τις «επαφές» που είχαν τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με καταθέσεις που δόθηκαν στην ΕΛΑΣ, η 27χρονη προσελήφθη στο νυχτερινό κέντρο της Δάφνης στις 20 Σεπτεμβρίου μέσω ενός μάνατζερ προσωπικού, χωρίς τη διαμεσολάβηση συγγενούς της. 

Νωρίτερα εργαζόταν σε μπιραρία της Αθήνας, ενώ είχε εργασθεί παλαιότερα και σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι «απρόσεκτες» αναφορές της 27χρονης για το συγγενικό της περιβάλλον ήταν αυτές που προσείλκυσαν τους «απαγωγείς» και ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπήρξε εκπόρευση της επιχείρησης αρπαγής της από άλλα πρόσωπα.

Ο πατέρας

Ο πατέρας της διατηρούσε παλαιότερα οικογενειακό κρεοπωλείο στην Κυψέλη και φέρεται να είχε συνεργασθεί με φάρμα ζώων στην Αρκαδία. Μετά τον γάμο του με συγγενή του ποδοσφαιρικού παράγοντα (η οποία εργάζεται σε πετρελαϊκή επιχείρηση στο Ντουμπάι) διέμενε κυρίως σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Τρίπολη, ενώ εργαζόταν στις ακαδημίες του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε αναφέρει σε κάποια άτομα στην αρκαδική πρωτεύουσα ορισμένα ασαφή στοιχεία για τη ζωή μελών της οικογενείας του στην Αθήνα.

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημεία είναι ότι ο πατέρας της απαχθείσας είχε εξοχικό στη Λούτσα στην οποία αναζητείται -με βάση και τις καταγραφές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας- ο χώρος ομηρείας της 27χρονης.

Οπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, «ο κύκλος των υποψιών περιορίζεται με βάση το γεγονός ότι στοχεύθηκε η συγκεκριμένη 27χρονη φοιτήτρια και όχι κάποιο άλλο από τα πολλά συγγενικά πρόσωπα των ποδοσφαιρικών παραγόντων. Αυτός που οργάνωσε την απαγωγή ήξερε πολύ καλά τις κινήσεις της και είχε συγκεκριμένη πληροφόρηση σχετικά με το πρόσωπό της. Δεν είχε από κάποιον τρίτο γενική γνώση του οικογενειακού της περιβάλλοντος και επέλεξε να χτυπήσει ανάμεσα σε πολλούς συγγενείς της εκείνη».

πηγή: ΑΜΠΕ