Ειδήσεις

Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που κατείχε παράνομα και διακινούσε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων κατόχων και χρηστών, έβαλαν οι διωκτικές αρχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση, έξι μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαποί, ένας 26χρονος Έλληνας και δύο Ελληνίδες.

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προμηθεύονταν τα ανωτέρω πακέτα σύνδεσης, χωρίς παραστατικά και τα διέθεταν προς πώληση, χωρίς να προβαίνουν στην απαιτούμενη ταυτοποίηση των στοιχείων κατόχων και χρηστών και χωρίς να πραγματοποιούν την προβλεπόμενη ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας κατά τη μεταβίβαση από τον αρχικό συνδρομητή ενεργοποίησης στον τελικό χρήστη.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με στοιχεία κατόχου υπαρκτά ή ανύπαρκτα φυσικά πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς, χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων καλύπτοντας ποικίλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 215 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 5.355 ευρώ.

Ελλάδα

Notam: Παρατείνονται έως τις 19 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού

κορωνοϊός αεροδρόμιο

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation).

Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από την Notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:
Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
Κρατικές πτήσεις (state flights).
Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Καστοριά: Επιχείρηση για την διάσωση μικρού ζαρκαδιού