Ειδήσεις

Ελλάδα

Εκπτωση 30% σε όσους ταξιδέψουν με τρένα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων των τρένων θα έχουν οι εκλογείς καθώς και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, έφοροι για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικά από 22 έως και 28 Ιανουαρίου 2015 θα τους χορηγηθεί η προαναφερόμενη έκπτωση, η οποία όμως δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω internet, αλλά θα χορηγείται μόνο για την αγορά τους από φυσικά σημεία έκδοσης τίτλων μεταφοράς της εταιρείας.
Σημειώνεται ακόμη, ότι για τους επιβάτες που θα αγοράσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους θα παρέχεται και η έκπτωση προαγοράς 15%.
Στους εκλογείς- επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου, η έκπτωση 30% θα παρέχεται αναλογικά και κατά προσέγγιση, για ταξίδια που θα πραγματοποιούνται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού εγγράφου με το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία του επιβάτη.
Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr .

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γώγος: Κανένα δεδομένο που να δείχνει πως το εμβόλιο επηρεάζει την γονιμότητα

χαράλαμπος γώγος

Απόλυτα σαφής ήταν ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Απαντώντας στο θέμα για τις έγκυες γυναίκες, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος ενώ αναφερόμενος στο θέμα της γονιμότητας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο».

Ο κ. Γώγος, τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε συνέντευξή του  τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο