Ειδήσεις

Ελλάδα

Δικαστικά θα κινηθεί η ΝΕΛ με αφορμή την έκπτωσή της από δύο άγονες γραμμές

Σε ενημέρωση της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προχώρησε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου κατόπιν ερωτήματος και με αφορμή δημοσιεύματα για την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου να την κηρύξει έκπτωτη την ίδια και τη θυγατρική της από δύο άγονες γραμμές.

Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τόσο η ΝΕΛ Α.Ε. όσο και η ΣΙ ΛΙΝΚ Ν.Ε. έχουν ήδη από την 5η Σεπτεμβρίου 2014 απευθύνει προς το Ελληνικό Δημόσιο, διαμέσου του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταγγελία των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας και, περαιτέρω, έχουν οι ίδιες προβεί σε δήλωση επίσχεσης των υπηρεσιών τους σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών που τους έχουν ανατεθεί εξ αιτίας της συνεχιζόμενης άρνησης του Ελληνικού Δημοσίου πρώτον, να αποδώσει στις δύο εταιρείες, αντιστοίχως, προσηκόντως και εμπροθέσμως, τα οφειλόμενα στην κάθε μία μισθώματα εκ των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, δεύτερον, να συμμορφωθεί με το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν κατάργηση της υποχρεωτικά επιβαλλόμενης έκπτωσης επί των ναύλων στο σύνολο των μισθωμένων γραμμών που εκτελούν οι δύο εταιρείες και να καταβάλει στην εταιρεία αποζημίωση για τις παρανόμως επιβληθείσες εκπτώσεις, η οποία για την περίοδο 2005 ως και Ιούνιο 2012 ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, τρίτον, να συμμορφωθεί με την προβλεπόμενη στις ίδιες τις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας υποχρέωση αναπροσαρμογής του κρατικού ναυλολογίου με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ζημία στις εταιρείες του Ομίλου ΝΕΛ και μόνο για την περίοδο από το 2008 ως και τον Αύγουστο του 2012, ποσού περίπου 4.965.000 ευρώ και τέταρτον να συμμορφωθεί με την προβλεπόμενη στις ίδιες τις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας υποχρέωση περί μη παρακράτησης της διαφοράς του ΦΠΑ, λόγω αυξήσεως αυτού, επί των μισθωμάτων της δημόσιας υπηρεσίας, από την οποία έχει προκληθεί στις εταιρείες του Ομίλου ΝΕΛ, και μόνο για την περίοδο 1 Μαρτίου 2010 ως 31 Ιουλίου 2012, ζημία ποσού περίπου 1.385.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με τις οποίες η ΝΕΛ Α.Ε. και ΣΙ ΛΙΝΚ Ν.Ε., πρώτον, κηρύσσονται έκπτωτες των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας που τους είχαν ανατεθεί, δεύτερον, διατάσσεται η ολική κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για κάθε μία εκ των συμβάσεων αυτών αντιστοίχως και, τέλος, αποκλείονται προσωρινά οι δύο εταιρείες από μελλοντικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς του Δημοσίου, έρχονται απλώς σε συνέχεια και κατόπιν ειλημμένης απόφασης των ΝΕΛ Α.Ε. και ΣΙ ΛΙΝΚ Ν.Ε.

Τέλος, η ΝΕΛ Α.Ε. γνωστοποιεί πως δεσμεύεται να προβεί μέσω της διοίκησής της σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να εξαναγκαστεί σε εκτέλεση των νομίμων υποχρεώσεών του έναντι της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή της εξυπηρέτησης των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δεν αναμένεται να έχει περαιτέρω αρνητικές οικονομικές συνέπειες επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης του ομίλου της ΝΕΛ ΑΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ελλάδα

Τον κλείδωσαν μέσα στο νεκροταφείο

νεκροταφείο.jpg

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε το περασμένο Σάββατο ένας 43χρονος άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο νεκροταφείο Βόλου, μετά τη δύση του ηλίου!

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί το Διαδημοτικό Κοιμητήριο Βόλου στη θέση “Κούκος”, έξω από την πόλη, προκειμένου να ανάψει στο νεκροταφείο ένα κεράκι στη μνήμη της μητέρας του και του θείου του.

Η ώρα, όμως, πέρασε και άρχισε να νυχτώνει. Όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του στην πύλη του νεκροταφείου, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη, ενώ δεν υπήρχε καν φύλακας στο σημείο.

Τότε άρχισε να φωνάζει, μήπως κάποιος τον ακούσει, αλλά μάταια. Ο άτυχος άνδρας περίμενε μέχρι τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου (18.1.2020) μέχρι να απεγκλωβιστεί.

“Καθυστέρησα μόλις 4 – 5′ λεπτά, όχι παραπάνω”, δήλωσε στο TheNewspaper.gr ο 43χρονος, ο οποίος είναι εθελοντής του Νοσοκομείου Βόλου. “Δεν άκουσα όμως, ούτε τη σφυρίχτρα, ούτε καμία ειδοποίηση και μόλις κατέβηκα από τα μνήματα, είδα τις πόρτες κλειστές. Τώρα κάθομαι μέσα στο σκοτάδι και περιμένω κάποιος να έρθει να με βγάλει από εδώ. Πρέπει να πάω στο σπίτι μου” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το Κοιμητήριο Βόλου παραμένει ανοιχτό έως τις 17.30 το απόγευμα, την ώρα που δύει ο ήλιος.

πηγή: thenewspaper.gr