Ειδήσεις

Ελλάδα

Διανομή ρυζιού στους οδηγούς από τους αγρότες της Θεσσαλονίκης

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, στις 10.00, παραγωγοί από τη δυτική Θεσσαλονίκη θα μοιράσουν ρύζι στους οδηγούς που θα διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων και, παράλληλα, θα τους ενημερώνουν σχετικά με τα αιτήματά τους.

Από την άλλη πλευρά της πόλης, στα Βασιλικά, οι αγρότες σκοπεύουν να αποκλείσουν από τις 12.30 ως τις 14.00 το δρόμο που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη προς τον Πολύγυρο, στο ύψος των Βασιλικών.

Επίσης, από τις 10.00 και μετά, αναμένεται να συγκεντρωθούν στα «Πράσινα Φανάρια» αγρότες από τη Γαλάτιστα, την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

 

Ελλάδα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Βασίλης Κικίλιας

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει για τις 13:30, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στον απόηχο της ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών