Ειδήσεις

Ελλάδα

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

21173407_ev2_sm2_200315_diamartyria_foithtes_ypoik2.limghandler.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Παρασκευή, περίπου 500 φοιτητές, μέλη των φοιτητικών συλλόγων του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, των Νηπιαγωγών, των Παιδαγωγών, των Τούρκικων Σπουδών, της Νοσηλευτικής και της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, καθώς και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Το κύριο αίτημα των συγκεντρωθέντων ήταν να επιστραφούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τα 187.000.000 ευρώ από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων που κουρεύτηκαν το 2012 με το PSI, καθώς επίσης και το 50% των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων που μειώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, όπως ανέφεραν.

Οι φοιτητές αποχώρησαν μετά από περίπου δύο ώρες και αφού εξαμελής επιτροπή συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, από τους οποίους, όπως αναφέρουν, εισέπραξαν αρνητική απάντηση στο αίτημά τους, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δει κάποια στιγμή το ζήτημα».

Ελλάδα

Notam: Παρατείνονται έως τις 19 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού

κορωνοϊός αεροδρόμιο

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation).

Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από την Notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:
Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
Κρατικές πτήσεις (state flights).
Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Καστοριά: Επιχείρηση για την διάσωση μικρού ζαρκαδιού