Ειδήσεις

Ελλάδα

Δεν συνδέεται με την εθελοντική κινητικότητα η μελέτη του Υπουργείου λέει ο Γρηγοράκος

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι κάνει στροφή 180 μοιρών σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού στους δήμους. Σήμερα μάλιστα για το θέμα υπήρξε συνάντηση  του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και  πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης αλλά και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για το πλεονάζον προσωπικό στους δήμους  σε καμία περίπτωση  «δεν συνδέεται με την εθελοντική κινητικότητα , τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα », αποδίδοντας την στην προσπάθεια του υπουργείου να έχει μία καλύτερη εικόνα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

.Όπως είπε, η συζήτηση ήταν «ουσιαστική και εποικοδομητική» και αποφασίστηκε από κοινού «η επικαιροποίηση της μελέτης» η οποία θα έχει μόνιμο και συστηματικό χαρακτήρα, μάλλον ανά εξάμηνο.

Μάλιστα με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  Γιάννης Κουράκης ανέφερε και ο ίδιος  ότι ο κ. Γρηγοράκος τους ξεκαθάρισε  ότι η μελέτη αυτή δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητα.

 Είναι μία μελέτη στην οποία γίνεται η καταγραφή του προσωπικού προκειμένου να δουν και το προσωπικό που υπάρχει. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Κουράκη η μελέτη αυτή έχει σημαντικά λάθη. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Υπουργείου προκειμένου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία που υπάρχουν σε σχέση με το προσωπικό που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κουράκης  τονίζοντας  ότι δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να ανησυχούν.

Ο κ.Γρηγοράκος  επίσης σήμερα κατά τη συνάντησή του ανέφερε ότι θα υπάρξει εναρμόνιση των μισθών των υπαλλήλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) με τους υπόλοιπους υπαλλήλους των δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που είχε αποστείλει ο Λ. Γρηγοράκος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προέβλεπε αναλυτική καταγραφή (ανά δήμο) των 3.708 υπαλλήλων σε δήμους που θα έπρεπε να μπουν σε καθεστώς διαδημοτικής κινητικότητας ανάμεσα στους δήμους αυτούς και οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Σητείας  και Ιεράπετρας.
Για το αν κάποιος δήμος έχει πλεονάζον προσωπικό χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου του 2013, χωρίς όμως να υπολογιστούν οι συνταξιοδοτήσεις, οι απομακρύνσεις δημοτικών αστυνομικών αλλά  και σχολικών φυλάκων.

Σε ό,τι αφορά τις 748 δημοτικές επιχειρήσεις που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν, ήδη, καταθέσει πλήρη οικονομικά στοιχεία έως τώρα 521 επιχειρήσεις και υπάρχει περιθώριο έως το τέλος του χρόνου να το πράξουν και οι υπόλοιπες. Όσες δεν προσκομίσουν τα στοιχεία θα κλείσουν. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσες εμφανίζουν επί τρία συνεχή έτη παθητικό, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Καλλικράτη. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που αφορούν κοινωνικές δομές, ενώ για την τύχη των δημοτικών ραδιόφωνων οι ίδιες πηγές επικαλούνται παλαιότερη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, ότι πρόκειται για επιχειρήσεις ειδικού σταθμού και για την τύχη τους θα αποφασίσουν οι δήμαρχοι.

 

 

 

Ελλάδα

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών

Βαλυράκης

Η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη περιπλέκεται και αναμένεται να περάσει στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Απαραίτητη κρίνεται η συνδρομή του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, μετά την μαρτυρία, σε τηλεοπτική εκπομπή, ενός άνδρα που ουσιαστικά είπε ότι ο θάνατος του ήταν δολοφονία θα υπάρξει συνεργασία με το λιμενικό προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση των νέων δεδομένων που ίσως προκύψουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αυτόπτης μάρτυρας κλήθηκε από το λιμενικό για να καταθέσει αλλά αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το συμβάν.

Ωστόσο η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών είναι στοχευμένη, δεν περνάει δηλαδή στα χέρια της αστυνομίας όλος ο φάκελος της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και ο ισχυρισμός της οικογένειας Βαλυράκη, για «τοπική ομερτά», κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σταθερή συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού και του Ανθρωποκτονιών, σε υποθέσεις που κρίνεται αναγκαίο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Υπόθεση Βαλυράκη: "Τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος" λέει ο δικηγόρος της οικογένειας