Ειδήσεις

Ελλάδα

Δεν μετανιώνει ο δράστης του τριπλού φονικού στο Ωραιόκαστρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση του ανακριτή ο 55χρονος δράστης του τριπλού φονικού στο Ωραιόκαστρο, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Ο ανακριτής μετέβη χθες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δράστης που έσφαξε με μαχαίρι τον κουνιάδο, τη σύζυγο και το 12χρονο παιδί τους, τη δεύτερη ημέρα του χρόνου.

Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε με υποστήριξη μηχανήματος, καθώς ο 55χρονος δεν μπορούσε να μιλήσει λόγω των τομών που είχε προκαλέσει στον λαιμό του, αναφέρει το oraiokastro24. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης δεν φάνηκε στιγμή μετανιωμένος για το φρικτό του έγκλημα και έδειξε ότι είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Αισθανόταν έντονα «ριγμένος» από τον κουνιάδο του στον οικονομικό τομέα, δεν αναφέρθηκε όμως στο είδος της οικονομικής συναλλαγής που είχαν.

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια