Ειδήσεις

Ελλάδα

Γ. Πανούσης: Η Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει θεσμός κατά της Δημοκρατίας

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει θεσμός κατά της δημοκρατίας» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Συμπλήρωσε όμως, πως δεν μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρήσιμος όταν μας προστατεύει και να είναι μπάτσος σε μια πορεία και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με το συνταγματικό και δημοκρατικό πλαίσιο και την κοινωνία».

Ανέφερε ακόμη, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να οπλοφορούν μέσα στο γήπεδο, ούτε καν να υπάρχουν μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά να είναι έξω, προσθέτοντας ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στις διαδηλώσεις.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν 100 διαδηλωτές και 200 ένοπλοι αστυνομικοί» είπε ο κ. Πανούσης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να υπάρχει μια γενική επιτήρηση».

Πάντως τόνισε ότι οι αστυνομικοί προφανώς θα έχουν όπλο, που θα δείχνει ότι ο νόμος και η τάξη είναι εδώ, αλλά όπως εξήγησε είναι άλλο πράγμα όταν το στρέφεις ή πυροβολείς.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Πυρκαγιές: Πάνω από 60.000 στρέμματα κάηκαν το πρώτο τετραήμερο του Αυγούστου

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων στη χώρα για το διάστημα 1-4 Αυγούστου 2021 ξεπερνάει το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια ολόκληρη αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με το κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ο αρχικός υπολογισμός των καμένων εκτάσεων των πυρκαγιών στη Ρόδο (1/8/2021), στην Αττική (3/8/2021), στην Εύβοια (3/8/2021) και στην Ανατολική Μάνη (3/8/2021) ανέρχεται στα περίπου 6.000 εκτάρια (60.000 στρέμματα). Το 2020 η συνολική καμένη έκταση ήταν 10.376 εκτάρια, ενώ το 2019 9.405 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα).

Λαμβάνοντας υπόψη και τις μεγάλες πυρκαγιές τον Μάιο - Ιούλιο 2021 (Αίγιο 252,22 εκτάρια, Σάμος 406 εκτάρια, Στύρα Ευβοίας 395 εκτάρια, Κεφαλονιά 604 εκτάρια και Σχίνος Κορινθίας 5.020 εκτάρια), η καμένη έκταση φέτος ανέρχεται περίπου στα 124.000 στρέμματα.

Η ομάδα της επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Αστεροσκοπείου (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ) δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη λεπτομερή χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων μετά από επεξεργασία εικόνων υψηλής ανάλυσης του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Φωτιές: Ξανά στον αέρα το Beriev - Η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε