Ειδήσεις

Ελλάδα

Για χρέη προς το δημόσιο ύψους 4 εκατ.ευρώ συνελήφθη ο Μ. Καρούζος

Για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 4.014.028 ευρώ, συνελήφθη ο 33χρονος επιχειρηματίας, Μανώλης Καρούζος.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η σύλληψή του έγινε στο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν:

  • Στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Συντάγματος, 58χρονος ημεδαπός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 990.656,14 ευρώ.
  • Στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης, 71χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 697.439,94 ευρώ.
  • Στο Χολαργό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χολαργού, 50χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 346.488,86 ευρώ.
  • Στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 54χρονος και μία 46χρονη, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα εταιρείας, για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών συνολικού ύψους 234.782,92 ευρώ.
  • Στον Άγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Δημητρίου, 56χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 111.862,72 ευρώ.
  • Στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας, 39χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 98.096,11 ευρώ.
  • Στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 39χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος και πρόεδρος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 62.460,23 ευρώ.

Ελλάδα

Από 10 Μαϊου τα self test στο Δημόσιο

self test

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας για να προμηθευτούν self tests.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, η προμήθεια νέου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που αφορά στην επόμενη εβδομάδα 10-16 Μαΐου, θα είναι εφικτή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Το αποτέλεσμα αυτού θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests τα οποία καλύπτουν την περίοδο από 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, ημερομηνία η οποία είναι καταληκτική για την υποβολή των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα.

Το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους, που ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Επεισοδιακή η ημέρα λόγω του εν διαστάσει συζύγου

Κρήτη - κορωνοϊός: Δεν άντεξε η 50χρονη - Νέος θάνατος στο νησί

Κορωνοϊός: Οριακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Ηρακλείου