Ειδήσεις

Ελλάδα

Αυστραλία : διαφημίζει την Ελλάδα γιατί εντυπωσιάστηκε απο την φιλοξενία

Με το πιο αποτελεσματικό τρόπο διαφημίζει τον ελληνικό τουρισμό ο Αυστραλός Χιου Κίγκστον, μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα.

Ο Χιου Κίγκστον εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ταξιδιωτικά μέσα, ενώ είναι και ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης η οποία διοργανώνει εκδρομές περιπέτειας. Έχει πάθος για την εξερεύνηση και την περιπέτεια και έτσι ξεκίνησε να πραγματοποιήσει τον γύρο της Μεσογείου σε 12 μήνες αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά-θύματα πολέμου στη Συρία.

Στην Ελλλάδα όμως ο Χιου εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις ομορφιές της, τις θάλασσες της και την φιλοξενία. «Ο κόσμος που συναντώ, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, δείχνει πολύ ενθουσιασμένος και με ρωτούν συνεχώς αν χρειάζομαι κάτι και με προσκαλούν σπίτι τους» λέει.

Με σημείο εκκίνησης την Καλλίπολη της Τουρκίας, στις 26 Απριλίου, ο Χιου μέσα σε έναν χρόνο σκοπεύει να διασχίσει τις 20 χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μια διαδρομή 15.000 χιλιομέτρων, κάνοντας κανόε καγιάκ, πεζοπορία, ποδήλατο και σκι.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα έκανε και τον κλασικό μαραθώνιο, ενώ σκοπεύει να διασχίσει σε μια μέρα με το κανό του, τη διώρυγα της Κορίνθου.

Ελλάδα

Κόσμος

Αυστρία: Η Ελλάδα σηκώνει το κύριο βάρος της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης

Μετανάστες

"Η Ελλάδα σηκώνει το κύριο βάρος όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και έχει την πλήρη υποστήριξή μας", τόνισε η Αυστριακή υπουργός 'Αμυνας Κλαούντια Τάνερ, σε δηλώσεις της μετά τις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη.

"Η σχέση ανάμεσα στην Αυστρία και στην Ελλάδα, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, είναι πολύ καλή και φιλική και ενδυναμώθηκε με τις σημερινές συνομιλίες και την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας που ήταν πάντα πολύ καλή", παρατήρησε η Αυστριακή υπουργός.

Ταυτόχρονα, η ίδια επισήμανε ότι η έντονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες καταδείχθηκε τώρα και στο γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έκανε την εισαγωγή στις δικές του δηλώσεις, στην γερμανική γλώσσα.

"Το μέλλον απαιτεί από εμάς να αντιδρούμε ακόμη γρηγορότερα σε όλα τα θέματα, και δεν μιλάμε μόνον για τις φυσικές καταστροφές, αλλά γενικά για όλους τους τομείς, και είναι σημαντικό ότι αυτές οι διμερείς συνομιλίες που είχαμε, αποδίδουν καρπούς και προς τούτο ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Έλληνα ομόλογό μου", ανέφερε.

Όπως σημείωσε η Κλαούντια Τάνερ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Παναγιωτόπουλο την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη, με σημαντικό κεντρικό θέμα των συνομιλιών να είναι το μεταναστευτικό, για την αντιμετώπιση του οποίου από αυστριακής πλευράς ο Έλληνας ομόλογός της θα σχημάτιζε μία εικόνα κατά την επίσκεψή τους το απόγευμα στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ.

Η ίδια θεωρεί, όπως πρόσθεσε, ότι η κατάσταση επιβάλλει να υπάρχουν συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.

ESPA BANNER