Ειδήσεις

Ελλάδα

Αρνείται η ΚΕΔΕ να συμμετάσχει σε εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ

Τη σαφή αντίθεσή της να συμμετάσχει στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, εξέφρασε η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Όπως ενημέρωσε το ΔΣ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών, του γνωστοποιήθηκε ότι οι δήμοι καλούνται να συμμετάσχουν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) του 2015 στην εξόφληση των συγκεκριμένων ληξιπρόθεσμών οφειλών. Όπως υπενθύμισε ο κ. Ασκούνης, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, το 2011, και η Περιφέρεια με τη σειρά της αρνήθηκε να αναλάβει την αρμοδιότητα, διότι η μεταφορά της δεν συνοδευόταν και από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του 2013 προς τη ΔΕΗ θα επιμερισθούν μεταξύ των προϋπολογισμών των Περιφερειών και των Δήμων. Όμως, ουδέποτε έχει χρεωθεί ή πιστοποιηθεί σε δήμο χρέος προς τη ΔΕΗ από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Όπως είπε, κατά συνέπεια, «θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει καν σκέψη ρύθμισης οφειλών της Περιφέρειας και παλαιότερα του υπουργείου ΠΕΚΑ από τους ΚΑΠ των δήμων».

Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αποτέλεσε αίτημα της τρόικας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τράγκας

Τραγκας

Στο νοσοκομείο Σωτηρία εισήχθη σήμερα ο Γιώργος Τράγκας, καθώς νοσεί από κορωνοϊό και επιβαρύνθηκε η κατάστασή του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε πριν τρεις ημέρες ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με την σύζυγό του Μαρία Καρρά. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Ανθρωποι, του κόμματος Τράγκα δηλαδή, Πάρις Κουρτζίδης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εγραψε στο Twitter o Πάρις Κουρτζίδης: «Ο πρόεδρος Γ. Τράγκας πράγματι έκανε εισαγωγή στο "Σωτηρία", καθώς αισθάνθηκε σημαντική επιβάρυνση από τα συμπτώματα της Covid-19. Δεν είναι αληθές ότι έχει διασωληνωθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, απόψε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, να μπει σε ΜΕΘ. Και σύντομα θα βγει νικητής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σχοινάς: Δεν οδεύουμε σε γενικευμένο lockdown καθώς δεν λύνει τα προβλήματα

Πλεύρης: Και άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

ESPA BANNER