Ειδήσεις

Ελλάδα

Αποφυλάκιση με αυστηρούς όρους για τον Λ. Λαυρεντιάδη ζητά ο Εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενόψει της λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank, ωστόσο ο επιχειρηματίας θα παραμείνει ακόμη στην φυλακή καθώς κρατείται για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας, όσον αφορά την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο να άρει την κράτηση του επιχειρηματία με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης πέραν των ορίων του Νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Ο εισαγγελέας προτείνει επίσης για τους συγκατηγορουμένους του επιχειρηματία στην υπόθεση της τράπεζας που παραμένουν κρατούμενοι, δηλαδή για τους Δημ. Σαραμάντη, Αντ. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαράγδας Λιαρμακοπουλου, να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει κριθεί προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή και να συντόνιζε με το κινητό του τηλέφωνο την απόπειρα δολοφονίας μέσω αποστολής πακέτου-βόμβας που είχε φτάσει κρυμμένη σε γλάστρα από ανθοπωλείο τις πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου του 2012 στο σπίτι του επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη. Ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε τραυματιστεί από την έκρηξη της βόμβας, στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα. Για πολλούς μήνες, ο επιχειρηματίας έμεινε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε διαδοχικές εγχειρήσεις, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων στα κάτω άκρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

θεοδωριδου

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως η σύσταση σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά τη δεύτερη δόση με AstraZeneca ο κίνδυνος για σοβαρή παρενέργεια είναι εξαιρετικά σπάνιος, καθώς υπάρχουν μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε πως τα άτομα που στην πρώτη δόση παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις, ή έχουν άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα μπορούν να εξαιρεθούν και να κάνουν τη 2η δόση με άλλο σκεύασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Στα 472 τα νέα κρούσματα - 353 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι