Ειδήσεις

Ελλάδα

Αποφασισμένος ο Νίκος Ρωμανός - Ξεκινά και απεργία δίψας

Ο συνήγορος του απεργού πείνας ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι ο Νίκος Ρωμανός, σκληραίνει τη στάση του και θα ξεκινήσει και απεργία δίψας. Ο Νίκος Ρωμανός ζητεί να του επιτραπεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του ΤΕΙ Αθήνας όπου και πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις.

Με απόλυτο σεβασμό στην ιατρική δεοντολογία, όπως είπε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρέχει κάθε υπηρεσία υγείας στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό. Ο υπουργός τόνισε ότι οι ιατροί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει βλάβη στην υγεία του Ν. Ρωμανού και να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό, αυτό της ζωής.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα, στις 11.00, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, θα συναντηθούν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Ελλάδα

easyagroexpo.gov.gr: Στον αέρα η πλατφόρμα για τα αγροτικά προϊόντα

γραβιέρα

Σε λειτουργία τέθηκε το easyagroexpo.gov.gr, που αποτελεί το ψηφιακό «διαβατήριο» για μια σειρά ελληνικών προϊόντων σε κομβικής σημασίας αγορές τρίτων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, με την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης από τους συναρμόδιους υπουργούς, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν πλέον μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, τις σχετικές αιτήσεις, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εξαγωγή προϊόντων όπως τα γαλακτοκομικά, τα αλιεύματα, το μέλι, το κρέας, τα αυγά κα.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει 120 διακριτές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών εξαγωγών σε τριάντα χώρες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Γεωργία και κτηνοτροφία» και την υποκατηγορία «Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζώντων ζώων». Επιτυγχάνεται, έτσι, ουσιαστικά η ψηφιοποίηση του συνόλου του εξαγωγικού εμπορίου ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης και ζωικών υποπροϊόντων προς τρίτες χώρες.

Μια χρονοβόρα- κατά το παρελθόν - διαδικασία πραγματοποιείται πλέον με ένα «κλικ» για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση του εμπορίου και την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, στόχο που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά ταυτοποιούνται με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και αμέσως μετά υποβάλλουν ψηφιακά την αίτηση εξαγωγής, ανά κατηγορία και είδος προϊόντων. Αυτόματα η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά για έλεγχο από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της περιοχής, όπου έχουν έδρα οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Αν η αίτηση εγκριθεί, το τελικό πιστοποιητικό εξαγωγής παραλαμβάνεται από τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΑΟΚ, ώστε να φέρει τις υπογραφές και σφραγίδες που ορίζει η σχετική διακρατική συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Το SMS των 2 ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια

Κορωνοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο μετά από 10 εβδομάδες lockdown

"Θολώσαμε" υποστήριξαν οι 2 ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη