Ειδήσεις

Ελλάδα

ΑΠΘ: Την Τρίτη οι επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές

Αύριο Τρίτη διεξάγεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα οι υποψήφιοι καθηγητές παρουσίασαν τις προγραμματικές τους θέσεις για τη διοίκηση του Ιδρύματος σε ανοιχτή ακρόαση, που μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο.

Οι υποψήφιοι πρυτάνεις, καθηγητές του τμήματος Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας έκαναν μία σύντομη παρουσίαση των θέσεών τους και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω σε ακαδημαϊκά θέματα (εκπαίδευση-έρευνα), οικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης και θέματα καθημερινότητας του Πανεπιστημίου, όπως αυτά τέθηκαν από τα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές του ΑΠΘ, που υπέβαλαν ηλεκτρονικά περί τις 45 ερωτήσεις προς τους υποψηφίους.

«Η σημερινή διαδικασία κύλησε ομαλά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, προχωρούμε αύριο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρύτανη», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και θα επαναληφθεί, εφόσον καταστεί αναγκαίο, την επόμενη ημέρα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ταρλατζής «η περίπτωση να μην τελεσφορήσει η διαδικασία αφορά μόνο στο ενδεχόμενο οι δύο υποψήφιοι να συγκεντρώσουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων, κάτι που στατιστικά δε θεωρείται πολύ πιθανό».
Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι ψηφοφόροι θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρυματικού τους λογαριασμού στο ΑΠΘ, με τον σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας. Διαθέσιμες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις ψηφοφόρων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του πιστοποιημένου από το υπουργείο Παιδείας συστήματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Ζευς, https: //zeus.grnet.gr/zeus/faqs/voter/.

Ο κεντρικός server και οι τρεις κλειδάριθμοι για την καταμέτρηση των ψήφων βρίσκονται στην Αθήνα και εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα γίνει γνωστό λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής κάλπης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας ψηφιακές λειτουργίες του Δημοσίου από 8/5 έως 9/5

τουρισμός ψηφιακός κόσμος

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της, και πιο συγκεκριμένα:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης

Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν αγκαλιάσει τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετάβαση σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Εμβόλια κορωνοϊού: Η γερμανική CureVac κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν την παραγωγή της

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)