Ειδήσεις

Ελλάδα

Απάτη... εισαγωγής σε ελληνικές επιχειρήσεις

Για αρκετές περιπτώσεις εξαπάτησης, ή προσπάθεια εξαπάτησης, ελληνικών επιχειρήσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ενημερωθεί, από τις αρχές του χρόνου, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.

Δεδομένου ότι καταγράφεται αύξηση των περιστατικών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τροποποίηση των μεθόδων απόπειρας αποκόμισης παράνομων κερδών, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το Γραφείο ΟΕΥ υπογραμμίζει ότι καλό είναι να ελέγχονται τα στοιχεία της εταιρείας και να μην γίνονται πληρωμές οποιουδήποτε χρηματικού ποσού εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σε ότι αφορά στα περιστατικά:

- Σημαντικό ποσοστό των παραπάνω περιπτώσεων αφορά την υποτιθέμενη πώληση προϊόντων, κυρίως αγροτικών μηχανημάτων ή επαγγελματικών αυτοκινήτων από ιδιώτες που χρησιμοποιούν πλαστά στοιχεία εταιρειών με έδρα τη Βρετανία.

- Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι αγορών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και θέλουν να αγοράσουν σημαντικές ποσότητες.

- Έχουν καταγγελθεί δύο περιπτώσεις με ιδιώτες να έχουν υποκλέψει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προμηθευτών ελληνικών εταιρειών από το εξωτερικό -κυρίως από χώρες της Ασίας- και έχουν εκτρέψει την πληρωμή προς λογαριασμούς που διατηρούν οι ίδιοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ελληνικές επιχειρήσεις έλαβαν μήνυμα με τα στοιχεία του συνεργάτη τους με το οποίο τους υποδεικνύεται να αποστείλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό βρετανικής τράπεζας στο Λονδίνο αντί για τον συνήθη λογαριασμό των συναλλαγών.

- Έχουν, επίσης, αναφερθεί περιπτώσεις βρετανικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιώντας επωνυμίες παραπλήσιες γνωστών- διεθνών αλυσίδων τροφίμων χωρίς να σχετίζονται με αυτές, έχουν αποσπάσει προϊόντα από ελληνικές εταιρείες ενώ μετά την παραλαβή των προϊόντων δεν έχει καταβληθεί το συμφωνημένο τίμημα. Συνήθης πρακτική είναι η παραγγελία κυρίως μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων με πολύ σύντομους χρόνους παράδοσης. Η δε μεταφορά γίνεται συνήθως με εταιρεία του αγοραστή.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

αστυνομία

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στην Καλλιθέα καθώς εντοπίστηκε  σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία λόγω της έντονης δυσοσμίας.

H σορός φαίνεται πώς ανήκει σε άντρα 41 ετών από το Καζακστάν. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια και πώς ο άτυχος άνδρας φέρεται να κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Τις έρευνες έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

ESPA BANNER