Ειδήσεις

Ελλάδα

Ανήλικοι, εκβίαζαν ανήλικη μέσω διαδικτύου στην Άρτα

Σε «όπλο» ενάντια σε μία 15χρονη είχαν μετατρέψει δύο ανήλικοι στην Αρτα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας την εκβίαζαν και την ανάγκασαν να τους στείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 14χρονου Ελληνα και ενός 16χρονου αλλοδαπού. Ο πατέρας της 15χρονης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστοι είχαν προσεγγίσει την κόρη του και την εξανάγκασαν να τους στείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ, η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να φτάσει στα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. Οι διαχειριστές των προφίλ, μέσω των οποίων εκβίαζαν την ανήλικη, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αρτας και μετά από έρευνα στα σπίτια τους, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 14χρονου και του 16χρονου.

 

 

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)