Ειδήσεις

Ελλάδα

Α.Λοβέρδος: Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός το κρίμα στο λαιμό αυτών που ολιγώρησαν

Με τη φράση: «Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν» ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετήθηκε από το βήμα της Ολομέλειας στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δώσαμε όλες τις δυνατότητες σε έγκλειστους να δίνουν Πανελλαδικές. Κάποιοι μπήκαν στα ΑΕΙ. Δεν φτάνουν τα μπράβο. Πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες να σπουδάσουν. Οργανώνουμε το θέμα με τροπολογία που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα» και επέστησε την προσοχή στο ότι οι πενθήμερες άδειες δεν πρέπει να καταργηθούν. 

Αιτιολόγησε πως η συμπεριφορά ενός δραπέτη δεν πρέπει να στραφεί εναντίον όλων όσων παλεύουν να επανέλθουν στη ζωή και το υπουργείο Παιδείας το υποστήριξε στην υπόθεση Κωστάρη, ανοιχτά, δημόσια και εγγράφως και το υποστηρίζει και στη διαφορετική μεν αλλά κρίσιμη υπόθεση Ρωμανού. 

«Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν. Όσοι κατακρίνουν αυτήν τη θέση, να σκεφτούν πως στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών, πέθανε ο συνομήλικος φίλος του. Αυτές είναι οι πάγιες απόψεις μου. Κι όσοι θέλουν να με αμφισβητήσουν, παραπέμπονται στην κοινή ερώτηση Κουβέλη- Λοβέρδου για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού το 2006», κατέληξε για το θέμα αυτό στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας.

Ελλάδα

Λήμνος - κακοκαιρία: Τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα (βίντεο)

Λήμνος χιόνια

Μια βόλτα μέχρι τη Λήμνο έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και μίλησε με τη δημοσιογράφο του limnosreport.gr, Νατάσα Ταραράκη, αναφορικά με την κατάσταση με την κακοκαιρία στο νησί, όπου τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Προσπάθησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους...

Κρήτη: Πρωινή "επίσκεψη" του Εγκέλαδου

Κρήτη - καιρός: Χιόνια, κρύο και καταιγίδες σήμερα στο νησί