Ειδήσεις

Ελλάδα

Ένταση στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Νίκος Ρωμανός

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποίησαν το απόγευμα, στο «Γ. Γεννηματάς», εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Η ομάδα των νοσηλευτών που διοργάνωσε το κάλεσμα έξω από το νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην απόφαση του διοικητή να ενημερώνει ο ίδιος τα ΜΜΕ για την πορεία της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ανέβηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου και επιχείρησε να παραδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον κρατούμενο απεργό πείνας.

Μάλιστα, ορισμένοι αλληλέγγυοι και γιατροί βρέθηκαν έξω από το φρουρούμενο δωμάτιο  -οπού νοσηλεύεται ο 21χρονος- και φώναξαν  συνθήματα συμπαράστασης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του.

Στη συνέχεια, παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην διευθύντρια της κλινικής. Εκείνη, το έδωσε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος -μέσω της διευθύνουσας- ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη συμπαράστασή τους

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, περιφρουρώντας την κλειστή κεντρική πύλη.

Οι συγκεντρωμένοι στο «Γ.Γεννηματάς» θέλησαν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Εντούτοις, στο ύψος του «Σωτηρία» είχε μπει φραγμός από κλούβες και ΜΑΤ και οι συγκεντρωθέντες γύρισαν προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκαν ελεύθεροι και οι περίπου 40 προσαχθέντες που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ σε κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί στο μέλλον και θα καθορίζει προϋποθέσεις και τρόπο λειτουργίας «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων», παραπέμπει τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή. Πρόκειται για την προαναγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ν. Ρωμανού.

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Δεν είδαμε επιβάρυνση στα δημοτικά σχολεία

κορωνοϊός σχολείο

Πλησιάζει η περίοδος που θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, τόνισε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική επιβάρυνση μετά την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «έχουμε μεγάλο θέμα στα Πανεπιστήμια», όπου σε ορισμένες σχολές δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία με τηλεκπαίδευση. Εκτίμησε, πάντως, πως «το εαρινό εξάμηνο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, έστω και με παρατάσεις εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, τόνισε πως συνήθως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν είναι σημαντικές και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Τόνισε πως «τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη αυτή», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία. Συμπλήρωσε, βέβαια, πως απαιτείται ιολογική επιτήρηση, ώστε να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω έρευνες. Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος είπε: «Κάποιος που έχει προσβληθεί από τον ιό, οκτώ μήνες μετά διατηρεί ικανοποιητική ανοσία. Συμπεραίνουμε ότι λογικά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το εμβόλιο». Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη, συνέχισε, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λογική σύνδεσης των θανάτων υπερηλίκων που εμβολιάστηκαν στη Νορβηγία, ούτε με το εμβόλιο ούτε με τον κορωνοϊό, αποδίδοντας τους σε παθολογικά αίτια.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής η πρόταση Μητσοτάκη

Αποφασισμένοι Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης: Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

«Γέφυρα 2»: Επιδότηση 300 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια