Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Ασφαλής μετακίνηση μέσω ... διαδικτύου για άτομα με ειδικές ανάγκες

 Διαδικτυακή ... καθοδήγηση για την ασφαλή μετακίνησή τους στην Κομοτηνή, έχουν πλέον τα άτομα με κινητικές αναπηρίες μέσω της εφαρμογής "Access4kom".Πρόκειται για ένα νέο χρηστικό εργαλείο που υλοποίησαν ο δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα & Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κοινού και των φορέων σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ).

   Μέσω της ιστοσελίδας www.Access4kom.gr, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από το χάρτη το σημείο που βρίσκεται και το σημείο που θέλει να μετακινηθεί και η εφαρμογή θα τον "οδηγήσει" στη συνέχεια, στην πιο προσβάσιμη διαδρομή.

   Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Κορύτσογλου ο οποίος δημιούργησε την εφαρμογή, έγινε χαρτογράφηση της πόλης που συμπεριέλαβε όλες τις ράμπες και τους ποδηλατόδρομους, ενώ στο μέλλον θα συμπεριληφθούν και άλλες τοποθεσίες, όπως δημόσιες υπηρεσίες φαρμακεία και επιχειρήσεις. 

   Σημειώνεται ότι η Κομοτηνή θεωρείται από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα για άτομα με κινητικά προβλήματα, γεγονός που αποδίδεται στις προσπάθειες του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "Περπατώ" και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν φροντίσει για την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων, ακόμη και με την αστική συγκοινωνία.

   "Σχεδιάζουμε επίσης να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή και βιντεοσκοπημένες διαδρομές για μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη", ανέφερε από την πλευρά της η Λίτσα Αργυροπούλου από τον Σύλλογο που αριθμεί πάνω από 200 μέλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες, έφαγαν, κοιμήθηκαν, έκαναν και το μπάνιο τους!

διαρρήκτες

Ομάδα περίπου πέντε ατόμων, εισέβαλε το Σαββατοκύριακο στα φυτώρια του δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται δίπλα από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, κλέβοντας αρκετά μηχανήματα, αλλά κάνοντας και ζημιές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φεύγοντας πήραν μαζί τους αλυσοπρίονα, μισινέζες, φυσητήρες, χλοοκοπτικό, συνολικής αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ σε τουλάχιστον 1.500 ευρώ, υπολογίζονται οι ζημιές που προκάλεσαν.

Τα άτομα, φέρονται να μπήκαν στις εγκαταστάσεις των φυτωρίων το Σαββατοκύριακο και μάλιστα να διανυκτέρευσαν το Σάββατο βράδυ στα σπιτάκια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι. Από τα ίχνη που άφησαν πίσω τους, προκύπτει πως έτρωγαν στο χώρο και μάλλον έκαναν ακόμη και το μπάνιο τους, ενώ μέχρι και ένα παζλ ανοιχτό βρέθηκε σε ένα τραπέζι.

Χθες το βράδυ, ένας εργαζόμενος των φυτωρίων που πέρασε από εκεί, αντιλήφθηκε την παρουσία τους και ενημέρωσε την αστυνομία. Όντως η αστυνομία έφτασε στο σημείο, διαπιστώνοντας τη διάρρηξη.

  

Όπως δηλώνει στο grtimes.gr, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, λίγο αργότερα η αστυνομία επανήλθε και συνέλαβε δύο άτομα τα οποία ήρθαν για να… ζητήσουν τα ρούχα που άφησαν στις εγκαταστάσεις, γιατί όπως έλεγαν είχε κρύο. Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι αλλοδαποί.

«Είναι ένα ατυχές συμβάν. Δυστυχώς παρατηρούνται αρκετά τέτοια περιστατικά και παραβατικές ενέργειες και σε πολλούς συμπολίτες μας. Ελπίζουμε σιγά σιγά, με την προσοχή όλων, αυτό το φαινόμενο να καμφθεί αρκετά», επισήμανε ο Σωκράτης Δημητριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Βόλος: Πέθανε 56χρονος από κορωνοϊό – Βγήκε από τη ΜΕΘ και στη συνέχεια λύγισε

Σαουδική Αραβία: Χιόνισε στην έρημο της Σαχάρας - Και ο καιρός τρελάθηκε! (φωτο)