Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Υποψήφιος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Μάρκος Μπόλαρης

"Είμαστε ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες. Μπορούμε ανεξάρτητοι και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες να προχωρήσουμε μπροστά", δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ ο κ. Μπόλαρης επέμεινε στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του και σημείωσε ότι η επιδίωξή του είναι στο ψηφοδέλτιό του να συμπεριλάβει πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, την Κεντροδεξιά και την Αριστερά.

Ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επειδή, όπως είπε, σεβάστηκε την ανεξάρτητη πορεία του. Στο πλευρό του κ. Μπόλαρη ήταν ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΗΜΑΡ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Αδάμ Δράγας, γραπτό χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Παρόντες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ήταν 8 από τους 18 περιφερειακούς συμβούλους (ένας έχει αποχωρήσει), που είχαν εκλεγεί το 2010, όταν ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Θεοδωρίδης. Επίσης το στέλεχος της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" Κώστας Τσιτουρίδης (ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει πως θα στηρίξει τον κ. Μπόλαρη, εφόσον κατέβει στις εκλογές), ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Μπάμπης Αποστολίδης.

Στην ομιλία του ο κ. Μπόλαρης είπε ότι είναι άλλο η περιφερειακή διοίκηση και άλλο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Περιφερειακή διοίκηση είχαμε και επί τουρκοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά, όταν ο σουλτάνος διόριζε τον πασά. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τις διοικήσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, λέγοντας ότι "είχαν έλλειμμα πολιτικής, σχεδίου και οράματος και κινήθηκαν με τη λογική του επαρχιώτη που δίνει αναφορά στην Αθήνα και ζητιανεύει από την Αθήνα".

"Εμείς δεν ερχόμαστε να κάνουμε επαρχιώτικη πολιτική, αλλά να ασκήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές στην Κεντρική Μακεδονία, με δημοκρατία και συνοχή για την ανάπτυξη. Με βαθύ αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης θέλουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο στην περίοδο της κρίσης, να τεθούμε στην υπηρεσία των νέων παιδιών που μας κοιτάζουν στα μάτια και με αγωνία μας ρωτάνε που πάμε", επισήμανε ο κ. Μπόλαρης.

"Φύσηξε ο βαρδάρης να ξαστερώσει ο τόπος", σημείωσε για την παράταξη του και δήλωσε πως θα αγωνιστεί για να κερδίσει τις ψήφους των πολιτών, χωρίς προσωπικές επιθέσεις προς τους άλλους υποψήφιους. Ο στόχος του είναι να μετατραπεί σε μοχλό ενέργειας η δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας από τις θυσίες που υφίσταται και τόνισε πως δεν τον εκφράζει η αντίθεση Μηνμόνιο-αντιΜνημόνιο.

Δεσμεύτηκε για απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, καθώς, όπως είπε, στον τομέα αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνίστησε αρνητικά τα προηγούμενα χρόνια.

Δήλωσε πως η παράταξή του δεν θα περιφέρει προεκλογικά κομματικά λάβαρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι "κουρελιασμένα".

Για την Κίνηση των "58" ο κ. Μπόλαρης σχολίασε πως "έπεσε στα βράχια επειδή δεν βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο". Για το "Ποτάμι" είπε ότι είναι "όμορφη παρομοίωση" και αναρωτήθηκε: "θα γίνει πολιτική;"

Σε ερώτηση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που είχε εκφράσει την ευχή να εκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Μπόλαρης απάντησε: "Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι φίλος και έκανε αυτή τη δήλωση τη συγκεκριμένη ιστορική και χρονική συγκυρία. Έχει τη δυνατότητα να ξαναεξετάσει όλο το ζήτημα από την αρχή".

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Δείτε live – Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

μητσοτακης βουλη.jpg

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοπθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Δείτε live:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο